Συνολικά 450 νέες ευκαιρίες απασχόλησης εκ των οποίων 300 προσλήψεις και 150 ευκαιρίες κατάρτισης και μαθητείας θα προσφέρει στην Ελλάδα η Nestlé για το διάστημα 2017-2020, στα πλαίσια του δεύτερου κύκλου του προγράμματος Nestlé Needs YOUth.

Αυτό ανακοίνωσε η εταιρεία κατά τη διάρκεια εκδήλωσης για τον απολογισμό του πρώτου κύκλου του προγράμματος, που πραγματοποιήθηκε κατά το διάστημα 2013-2016. Στον εν λόγω χρονικό διάστημα, όπως ανακοίνωσε η εταιρεία, δόθηκαν 558 ευκαιρίες απασχόλησης (412 προσλήψεις, 146 θέσεις πρακτικής άσκησης και μαθητείας), ξεπερνώντας τις αρχικές προβλέψεις των 500 ευκαιριών απασχόλησης.

Επιπλέον, μέσα από το πρόγραμμα «Μπορούμε Εδώ» που υλοποιήθηκε από τον Nescafé η εταιρεία προσέφερε σε συνεργασία με το ΣΕΒ-ΙΒΕΠΕ (τον εκπαιδευτικό βραχίονα του ΣΕΒ) σε 400 νέους ειδίκευση με πιστοποίηση σε κλάδους που έχουν ζήτηση στην Ελλάδα.

Παράλληλα, υποστηρίχθηκαν περισσότεροι από 3.000 νέοι με συμβουλευτική καριέρας σε 71 συναντήσεις και με την εθελοντική συμμετοχή 285 εργαζομένων της εταιρείας. Τέλος, τον Σεπτέμβριο του 2014 η Nestlé Ελλάς ενεργοποίησε και τη «Συμμαχία για τη Νέα Γενιά» (Alliance for YOUth) με 12 εταιρείες και οργανισμούς να στηρίζουν την πρωτοβουλία, καθώς και σημαντικές συνεργασίες με προγράμματα και αναγνωρισμένους επαγγελματίες του χώρου, ώστε να υποστηριχθούν ακόμη περισσότεροι νέοι στη χώρα μας.

Όπως ανέφερε ο κ Παύλος Κιόρτσης, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Nestlé Ελλάς, «μέσα στην Ελλάδα της κρίσης, η δέσμευση αφορούσε 500 νέους από τη χώρα μας, στόχος φιλόδοξος αν λάβει κανείς υπόψη ότι ο όμιλος απασχολεί γύρω στους 1.000 εργαζόμενους εδώ. Όμως ακριβώς αυτό το απαιτητικό περιβάλλον και τα υψηλά ποσοστά ανεργίας μας ώθησαν να ανεβάσουμε τον πήχη και να υλοποιήσουμε την πρώτη συνολική κινητοποίηση για τη νεανική απασχόληση που συντονισμένα ανοίγει, ενισχύει, ενδυναμώνει και αναπτύσσει τις δυνατότητες απασχόλησης των νέων. Έτσι ξεκίνησε ένα ταξίδι με ουσία, ανοίγοντας τον οργανισμό μας σε προσλήψεις και ευκαιρίες για πρακτική άσκηση και μαθητεία, αλλά και φτάνοντας όπου υπάρχουν νέοι για να τους καθοδηγήσουμε για την πρώτη σημαντική επαφή με την εταιρεία».

«Σήμερα κλείνει ένας κύκλος και ανοίγει ένας καινούργιος. Διότι η προσπάθεια δεν σταματά εδώ. Η πορεία αυτή, που με έναν τρόπο μεταμόρφωσε όλο τον οργανισμό μας και έδωσε μια νέα διάσταση στον τρόπο που αντιμετωπίζουμε την επιχειρηματικότητα, συνεχίζει. Αυτή η σημαντική συνάντηση, ας είναι μια επιπλέον ώθηση για να δουλέψουμε όλοι μαζί δημιουργώντας μια καλύτερη μέρα για τους νέους μας», κατέληξε

Τι προβλέπουν οι νέες δεσμέυσεις

Αναλυτικά, ο δεύτερος κύκλος του «Nestlé needs YOUth», ο οποίος τίθεται σε άμεση εφαρμογή, βασίζεται σε 4 δεσμεύσεις. Σύμφωνα με αυτές, η Nestlé θα προσλάβει 20.000 νέους ανθρώπους κάτω των 30 ετών -σε όλες τις λειτουργικές θέσεις-, σε χώρες της Ευρώπης, της Μέσης Ανατολής και της Βόρειας Αφρικής όπου δραστηριοποιείται. Επιπλέον, το ίδιο διάστημα θα ανοίξει 15.000 θέσεις μαθητείας και πρακτικής άσκησης ενώ, θα εισάγει σχήματα μαθητείας (VET, άτομα χωρίς απολυτήριο, ανώτερη εκπαίδευση) σε όλες τις χώρες. Η τρίτη δέσμευση της εταιρείας αφορά στη διοργάνωση εργαστηρίων «Readiness for work» (κλινικές βιογραφικών, συμβουλευτική καριέρας) σε συνεργασία με σχολεία και πανεπιστήμια ενώ, η τέταρτη επικεντρώνεται στη δράση της «Συμμαχίας για τη Νέα Γενιά» (Alliance for YOUth), στοχεύοντας σε 230.000 ευκαιρίες απασχόλησης και μαθητείας μέχρι το 2020 μαζί με τους 200+ εταίρους της εταιρείας, στηρίζοντας έτσι τη συνεργασία επιχειρήσεων και εκπαιδευτικού συστήματος με το “European Pact for Youth”.