Άνοδος για τον χρυσό στην σκιά του ΑΕΠ των ΗΠΑ

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Άνοδος για τον χρυσό στην σκιά του ΑΕΠ των ΗΠΑ
Κέρδη κατέγραψε η τιμή του χρυσού την Πέμπτη, καθώς οι αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων σκαρφάλωσαν μετά τα οικονομικά στοιχεία για το αμερικανικό ΑΕΠ και τον κολλώδη πληθωρισμό στις ΗΠΑ, προσγειώνοντας απότομα τις επενδυτικές ελπίδες για άμεσες μειώσεις επιτοκίων από την πλευρά της Fed.

Κέρδη κατέγραψε η τιμή του χρυσού την Πέμπτη, καθώς οι αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων σκαρφάλωσαν μετά τα οικονομικά στοιχεία για το αμερικανικό ΑΕΠ και τον κολλώδη πληθωρισμό στις ΗΠΑ, προσγειώνοντας απότομα τις επενδυτικές ελπίδες για άμεσες μειώσεις επιτοκίων από την πλευρά της Fed.

Ειδικότερα, η τιμή spot του χρυσού σημείωσε άνοδο 0,6% στα 2.329,39 δολάρια την ουγγιά. Η τιμή spot του ασημιού υποχώρησε 0,2% στα 27,23 δολάρια ανά ουγγιά. Η πλατίνα απώλεσε 0,2% στα 901,10 δολάρια και το παλλάδιο διολίσθησε 1,9% στα 982,25 δολάρια. Οι αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων ανήλθαν σε υψηλά επίπεδα άνω των πέντε μηνών μετά τη δημοσίευση των στοιχείων. Ο χρυσός είναι παραδοσιακά γνωστός ως μέσο αντιστάθμισης του πληθωρισμού, αλλά τα αυξημένα επιτόκια μειώνουν τη γοητεία της διακράτησης ράβδων χωρίς την απόδοση.

«Ο χρυσός διαπραγματεύεται με βάση τα δεδομένα που δείχνουν ότι η Fed δεν είναι σε θέση να μειώσει τα επιτόκια σύντομα», δήλωσε ο Μπομπ Χάμπερκορν, ανώτερος στρατηγικός αναλυτής της αγοράς στην RJO Futures. «Μετά από μια πολύ ισχυρή ανοδική κίνηση του χρυσού κατά τη διάρκεια των τελευταίων εβδομάδων, το πολύτιμο μέταλλο βρίσκεται στη μέση μιας σταθεροποίησης», εκτιμά ο Ντέιβιντ Μέγκερ, διευθυντής συναλλαγών μετάλλων στην High Ridge Futures.

Η οικονομική ανάπτυξη των ΗΠΑ επιβραδύνθηκε περισσότερο από ό,τι αναμενόταν το α' τρίμηνο, αλλά η αύξηση του πληθωρισμού υποδηλώνει ότι η Fed δεν θα μειώσει τα επιτόκια πριν από τον Σεπτέμβριο. Ειδικότερα, σύμφωνα με την προκαταρκτική μέτρηση του πρώτου τριμήνου, το ΑΕΠ της μεγαλύτερης οικονομίας αναπτύχθηκε με ρυθμό 1,6%, όταν την ίδια περίοδο πέρυσι είχε καταγράψει ισχυρή ανάπτυξη 3,4% και η μέση εκτίμηση των αναλυτών έβλεπε σημαντικά μικρότερη κάμψη στο 2,4%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ευρωαγορές: Συνέχισαν πτωτικά για δεύτερη μέρα - Ράλι 16% της Anglo American

MIG: Αύξηση 13% του τζίρου το πρώτο τρίμηνο - Στις 240.000 ευρώ τα EBITDA

Space Hellas: Αύξηση τζίρου 148,1 εκατ. και EBITDA 66,29% το 2023

gazzetta
gazzetta reader insider insider