Η Societe Generale θα πουλήσει τις επιχειρήσεις της στο Μαρόκο έναντι 800 εκατ. δολαρίων

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Η Societe Generale θα πουλήσει τις επιχειρήσεις της στο Μαρόκο έναντι 800 εκατ. δολαρίων
Σε συμφωνία για τη πώληση των δραστηριοτήτων της στο Μαρόκο έναντι σχεδόν 800 εκατ. δολαρίων στην εταιρεία ιδιωτικών επενδύσεων Saham Group κατέληξε η Societe Generale, όπως ανακοινώθηκε την Παρασκευή.

Σε συμφωνία για τη πώληση των δραστηριοτήτων της στο Μαρόκο έναντι σχεδόν 800 εκατ. δολαρίων στην εταιρεία ιδιωτικών επενδύσεων Saham Group κατέληξε η Societe Generale, όπως ανακοινώθηκε την Παρασκευή.

Όπως ανέφερε η τρίτη μεγαλύτερη γαλλική τράπεζα, η αποεπένδυση από το Μαρόκο είναι μέρος της στρατηγικής της για τον εξορθολογισμό του επιχειρηματικού της μοντέλου και την ενίσχυση της κεφαλαιακής της βάσης.

«Η Societe Generale επιδιώκει την εφαρμογή του στρατηγικού οδικού της χάρτη μέσω αυτού του έργου εκποίησης», ανέφερε σχετικά με την συμφωνία ο διευθύνων σύμβουλος Slawomir Krupa.

Σύμφωνα με το MarketWatch, η Societe Generale θα πουλήσει το μερίδιο που κατέχει στην Societe Generale Marocaine de Banques (57,67%) αλλά και το σύνολο των θυγατρικών της στον Όμιλο Saham, ενώ θα εκχωρήσει το μερίδιο της θυγατρικής της Sogecap στην ασφαλιστική εταιρεία La Marocaine Vie.

Ο Όμιλος Saham θα αναλάβει όλες τις δραστηριότητες που διαχειρίζονται αυτές οι εταιρείες, καθώς και όλα τα χαρτοφυλάκια πελατών και των εργαζομένων.

Όπως αναφέρεται, το deal αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι τα τέλη του έτους, αφού εγκριθεί από τις αρμόδιες ρυθμιστικές αρχές, ενώ εκτιμάται πως θα ενισχύσει τον δείκτη Tier 1 της Societe Generale κατά 15 μονάδες βάσης. Ωστόσο, η γαλλική τράπεζα αναμένει πλήγμα 75 εκατ. ευρώ στα μεγέθη του πρώτου τριμήνου από τη συμφωνία αποεπένδυσης.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

IEA: Ρεκόρ στις παγκόσμιες εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα που συνδέονται με ενέργεια το 2023

Dzurinda: Η ΕΕ δεν έχει περιθώρια καθυστερήσεων - Ποιες πολιτικές δίνουν οξυγόνο στην ακροδεξιά

gazzetta
gazzetta reader insider insider