Η Google προχωράει σε rebranding του chatbot Bard και παρουσιάζει το Gemini

Νίκη Παπάζογλου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Η Google προχωράει σε rebranding του chatbot Bard και παρουσιάζει το Gemini
Το Bard, κύριος ανταγωνιστής του ChatGPT της OpenAI, θα ονομάζεται πλέον Gemini.

Η Google ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι προχωράει σε rebranding του chatbot Bard. Το Bard, κύριος ανταγωνιστής του ChatGPT της OpenAI, ονομάζεται πλέον Gemini.

Η Google ανακοίνωσε επίσης νέους τρόπους πρόσβασης των καταναλωτών στο chatbot. Από σήμερα οι χρήστες Android μπορούν να κατεβάσουν μια νέα ειδική εφαρμογή Android για το Gemini, ενώ οι χρήστες iPhone μπορούν να χρησιμοποιούν το Gemini μέσα από την εφαρμογή Google στο iOS.

Το rebrand του chatbot Bard υπογραμμίζει τη δέσμευση της εταιρείας να επιδιώξει - και να επενδύσει σημαντικά σε - βοηθούς AI, ένας όρος που χρησιμοποιείται συχνά πλέον για να περιγράψει εργαλεία που μπορεί να είναι είτε chatbots είτε άλλοι «βοηθοί κωδικοποίησης».

Η μετάβαση της Google στο Gemini είναι ένα πρώτο βήμα για την «δημιουργία ενός πραγματικού βοηθού AI», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο Sissie Hsiao, αντιπρόεδρος της Google και γενικός διευθυντής για το Google Assistant και το Bard.

Η Google ανακοίνωσε επίσης την Πέμπτη μια νέα επιλογή συνδρομής AI, για χρήστες που θέλουν πρόσβαση στο Gemini Ultra 1.0, το πιο εξελιγμένο μοντέλο AI της Google. Η πρόσβαση κοστίζει 19,99 δολάρια το μήνα μέσω του Google One. Υπάρχει επίσης δυνατότητα για δίμηνη δωρεάν δοκιμή.

Οι συνδρομητές του Google One που πληρώνουν για τη συνδρομή AI θα έχουν επίσης πρόσβαση σε υπηρεσίες του βοηθού Gemini στο Gmail, τα Docs, Sheets, Slides και Meet. Η Google ελπίζει να ενσωματώσει περισσότερες υπηρεσίες στο Gemini από τους χρήστες στο Gmail, τα Έγγραφα και το Drive.

Όπως ανακοινώθηκε, με το μοντέλο Ultra 1.0, το Gemini Advanced είναι πολύ πιο ικανό σε εξαιρετικά σύνθετες εργασίες, όπως ο προγραμματισμός, ο επαγωγικός συλλογισμός, η παρακολούθηση εξειδικευμένων οδηγιών και η συνεργασία σε δημιουργικά έργα. Το Gemini Advanced όχι μόνο επιτρέπει οι χρήστες να πραγματοποιούν εκτενέστερες και λεπτομερέστερες συνομιλίες, αλλά κατανοεί καλύτερα το ευρύτερο πλαίσιο μέσα από προηγούμενες ερωτήσεις. Για παράδειγμα:

● Το Gemini Advanced μπορεί να γίνει ο προσωπικός δάσκαλός των πολιτών - δίνοντας λεπτομερείς οδηγίες.

● Μπορεί να βοηθήσει με πιο προχωρημένα σενάρια κωδικοποίησης, λειτουργώντας ως φορέας ανταλλαγής ιδεών και βοηθώντας σας να αξιολογήσετε διαφορετικές προσεγγίσεις κωδικοποίησης.

● Μπορεί να βοηθήσει τους ψηφιακούς δημιουργούς να περάσουν από την ιδέα στην υλοποίηση, δημιουργώντας φρέσκο περιεχόμενο, αναλύοντας τις πρόσφατες τάσεις και επινοώντας βελτιωμένους τρόπους για να αυξήσουν το κοινό τους.

Οι νέες υπηρεσίες της Google είναι διαθέσιμες σε χρήστες σε περισσότερες από 150 χώρες και πόλεις, αλλά προς το παρόν περιορίζονται στην αγγλική γλώσσα. Η Google σχεδιάζει να εντάξει κι άλλες γλώσσες στο πρόγραμμα. Σύντομα ελπίζει να είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει ότι το πρόγραμμα μπορεί να κάνει χρήση ιαπωνικών και κορεατικών.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Siemens: Πάνω από τις προβλέψεις τα κέρδη - Σε ιστορικό υψηλό το ανεκτέλεστο

CEO Google Cloud: Η Σιγκαπούρη μπορεί να γίνει παγκόσμιος κόμβος ΑΙ

Alphabet: Πλήγμα από τα έσοδα στις διαφημίσεις της Google - «Βουτιά» 4% για τη μετοχή

gazzetta
gazzetta reader insider insider