Οι αντικειμενικές αξίες στο «μενού» των διαβουλεύσεων

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Οι αντικειμενικές αξίες στο «μενού» των διαβουλεύσεων

Με αντικείμενο τα δημοσιονομικά, στα οποία συμπεριλαμβάνονται οι αλλαγές στις αντικειμενικές αξίες των ακινήτων, αρχίζουν την Πέμπτη οι επαφές των υπουργών της κυβέρνησης με τους επικεφαλής των κλιμακίων των θεσμών στο πλαίσιο της τέταρτης αξιολόγησης.

Οι επαφές θα ξεκινήσουν στις 10:30 το πρωί και θα συνεχιστούν μέχρι το μεσημέρι για τα δημοσιονομικά.

Ακολούθως θα γίνει συζήτηση για θέματα του υπουργείου Υγείας (12:00 – 13:00) και στη συνέχεια θα εξεταστούν ζητήματα δημόσιας διοίκησης (13:00 – 14:00).

Οι συναντήσεις θα κλείσουν με τα χρηματοοικονομικά (14:00 – 18:00) και συγκεκριμένα με τις αλλαγές στο νόμο Κατσέλη και τον εξωδικαστικό μηχανισμό.

«Υπάρχουν τέσσερα - πέντε δύσκολα θέματα» παραδέχτηκε την Τετάρτη στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών, προσθέτοντας πάντως ότι υπάρχει αυτοπεποίθηση για το κλείσιμο των δύσκολων θεμάτων.

Το ίδιο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών ανέφερε πως σήμερα έγινε εκτενής συζήτηση για τα θέματα ιδιωτικοποιήσεων και ενέργειας και πως έγινε προγραμματισμός για τις συναντήσεις των επόμενων ημερών.

Ευρωπαίος αξιωματούχος με γνώση των διαπραγματεύσεων δήλωσε στο insider.gr «αρκετά αισιόδοξος» ότι θα επιτευχθεί τεχνική συμφωνία «αν όχι το Σάββατο, πάντως πολύ σύντομα».

Τα τεχνικά κλιμάκια των Θεσμών βρίσκονται από τη Δευτέρα στην Αθήνα για να εξετάσουν την πρόοδο που έχει σημειώσει η ελληνική κυβέρνηση ως προς την υλοποίηση των 88 προαπαιτουμένων.

Ερωτηθείς κατά πόσο είναι πιθανό να υπάρξει παράταση της αξιολόγησης έως τον Ιούλιο ή αργότερα, ο ίδιος απέκλεισε κατηγορηματικά ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

Όπως εξήγησε, αυτό δεν είναι πρακτικά εφικτό, αφού όλα τα κοινοβούλια στην Ευρώπη είναι κλειστά τον Ιούλιο.

«Δεν καταλαβαίνω γιατί επανέρχονται αυτά τα σενάρια, δεν έχουμε άλλη εναλλακτική από το να κλείσουμε τη συμφωνία τον Ιούνιο», υπογράμμισε.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider