Βερολίνο: Σε «μερικές εβδομάδες» η απόφαση για το ελληνικό χρέος

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Βερολίνο: Σε «μερικές εβδομάδες» η απόφαση για το ελληνικό χρέος

Τη θέση της Γερμανίας ότι θα χρειαστούν μερικές εβδομάδες για να καταλήξουν οι δανειστές της Ελλάδας σε απόφαση για το χρέος, επανέλαβε την Τετάρτη η εκπρόσωπος του ου Γερμανού υπουργού Οικονομικών, Όλαφ Σολτς.

Ερωτηθείσα να σχολιάσει το σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας Handelsblatt σύμφωνα με το οποίο το Βερολίνο παραμένει αντίθετο σε μια ελάφρυνση χρέους χωρίς αυστηρούς όρους, η εκπρόσωπος διαμήνυσε ότι «δεν έχουν ληφθεί αποφάσεις, δεν υπάρχει κάτι προκαθορισμένο στα ερωτήματα αυτά».

Η σκληρή γραμμή της Γερμανίας είχε γίνει γνωστή ήδη από την προηγούμενη εβδομάδα, όταν κύκλοι του γερμανικού ΥΠΟΙΚ μετέδιδαν το ίδιο μήνυμα στο περιθώριο της Συνόδου του ΔΝΤ στην Ουάσιγκτον, χαμηλώνοντας έτσι τον πήχη των προσδοκιών για επικείμενη συμφωνία για το ελληνικό χρέος.

Οι συζητήσεις για την ελάφρυνση του χρέους θα συνεχιστούν και η Γερμανία ελπίζει πως η απόφαση μπορεί να ληφθεί έγκαιρα πριν από την λήξη του τρίτου προγράμματος διάσωσης της Ελλάδας, ανέφερε η ίδια. «Η απόφαση θα χρειαστεί σίγουρα μερικές ακόμα εβδομάδες» τόνισε.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider