Ντράγκι: Δεν είναι δουλειά της ΕΚΤ να ρυθμίσει το Bitcoin

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ντράγκι: Δεν είναι δουλειά της ΕΚΤ να ρυθμίσει το Bitcoin

Δεν είναι ευθύνη της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας να ρυθμίσει ή να απαγορεύσει την αγορά του Bitcoin και των υπόλοιπων κρυπτονομισμάτων, διαμήνυσε ο Μάριο Ντράγκι την Τρίτη.

Απαντώντας μέσω βίντεο σε ερωτήματα πολιτών σχετικά με το εάν αγόραζε ο ίδιος Bitcoin, απάντησε ότι «για να είμαι ειλικρινής, θα το σκεφτόμουν πολύ καλά».

Ο Ντράγκι σημείωσε ότι η αξία του Bitcoin έχει καταγράψει πολύ πιο απότομες διακυμάνσεις σε σχέση με αυτή του ευρώ και ότι τα κρυπτονομίσματα δεν έχουν τη στήριξη κάποιου δημόσιου φορέα.

Δήλωσε ότι η τεχνολογία Βlockchain, που χρησιμοποιείται για την καταγραφή των συναλλαγών σε Bitcoin, είναι πολλά υποσχόμενη και αναμένεται να έχει «πολλά οφέλη», όπως η πιθανή της χρήση για τον διακανονισμό πληρωμών.

Επεσήμανε, ωστόσο, ότι δεν είναι ακόμα αρκετά ασφαλής προκειμένου να χρησιμοποιείται από τις κεντρικές τράπεζες.

«Ενδιαφερόμαστε πολύ για αυτή την τεχνολογία, αλλά δεν είναι ακόμα ασφαλής για τις κεντρικές τράπεζες και ως εκ τούτου χρειάζεται να το κοιτάξουμε και να το διερευνήσουμε περισσότερο», υπογράμμισε.

Τον τελευταίο καιρό πληθαίνουν οι φωνές που καλούν τις αρχές, μεταξύ τους και τις κεντρικές τράπεζες, να παρέμβουν και να ρυθμίσουν την αγορά των ψηφιακών νομισμάτων, οι τιμές των οποίων έχουν καταγράψει απίστευτες διακυμάνσεις.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider