Παπαδημητρίου: Σημαντικός εταίρος για την Ελλάδα η Πολωνία

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Παπαδημητρίου: Σημαντικός εταίρος για την Ελλάδα η Πολωνία

Σημαντικό οικονομικό εταίρο για την Ελλάδα χαρακτήρισε την Πολωνία ο υπουργός Ανάπτυξης και Οικονομίας, Δημήτρης Παπαδημητρίου, μιλώντας στο Ελληνο-Πολωνικό Φόρουμ Καινοτομίας.

Όπως ανέφερε μεταξύ άλλων «με την Πολωνία οι διμερείς μας σχέσεις έχουν τη δυνατότητα να αναπτυχθούν περαιτέρω σε διαφόρους τομείς αμοιβαίου ενδιαφέροντος. Οι τρέχουσες προσπάθειές μας επικεντρώνονται στη βελτίωση, επέκταση και εμβάθυνση των υφισταμένων οικονομικών σχέσεών μας».

Στον τομέα του εμπορίου, εξήγησε ο κ. Παπαδημητρίου, το 2016 οι ελληνικές εξαγωγές προς την Πολωνία ανήλθαν σε 398 εκ., εμφανίζοντας ετήσια αύξηση 11,6%, ενώ οι εισαγωγές από την Πολωνία σε περίπου 622 εκ., εμφανίζοντας ετήσια αύξηση 15,5%. Η σταδιακή αύξηση των ελληνικών εξαγωγών στην Πολωνία, κατά περίπου 30 εκ. το 2015 και κατά 41,5 εκ. το 2016, συνιστά ένδειξη των δυνατοτήτων περαιτέρω αύξησης των ελληνικών εξαγωγών και των θετικών προοπτικών της εμπορικής μας δραστηριότητας στην πολωνική αγορά. Ως αξιοσημείωτο εξάλλου γεγονός πρέπει να τονισθεί ότι κατά το 2016 ο συνολικός όγκος διμερούς εμπορίου υπερέβη για πρώτη φορά το ένα δισεκατομμύριο ευρώ (1,02 δισ. ευρώ).

Πέραν των υφιστάμενων ευκαιριών για πολωνικές επιχειρήσεις, υπάρχει επίσης δυνατότητα επενδυτικής δραστηριότητας ιδιωτών στον τομέα των ακινήτων και ειδικότερα στον υποκλάδο της θερινής κατοικίας, εξήγησε ο κ. Παπαδημητρίου, μεταξύ άλλων, για να προσθέσει: Η Ελλάδα είναι προτιμώμενος προορισμός Πολωνών επισκεπτών, με περίπου 750.000 αφίξεις ετησίως κατά τα τελευταία χρόνια. Εκτιμώντας τη συνεχή προτίμηση για τη φιλοξενία της χώρας μας, προσδοκούμε περαιτέρω αύξηση της εισροής Πολωνών επισκεπτών, λαμβανομένης υπόψη της ύπαρξης και των εξειδικευμένων υπηρεσιών τουρισμού, όπως εκπαιδευτικού, ιατρικού, αθλητικού, συνεδριακού, θρησκευτικού, γαστρονομίας κλπ.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider