Χαρίτσης: Αναβαθμίζεται το λιμάνι της Ηγουμενίτσας

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Χαρίτσης: Αναβαθμίζεται το λιμάνι της Ηγουμενίτσας

Οι σημαντικές παραγωγικές δυνατότητες της Ηπείρου, αλλά και η σημασία της περιοχής στην ενίσχυση των πλωτών μεταφορών κατά μήκος του θαλάσσιου διαδρόμου Αδριατικής-Ιονίου εντάσσονται στον αναπτυξιακό σχεδιασμό της κυβέρνησης.

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Αλέξης Χαρίτσης αναμένεται να παρουσιάσει, το μεσημέρι, μιλώντας στο 5ο Περιφερειακό Συνέδριο για την Παραγωγή και την Ανασυγκρότηση, στα Ιωάννινα, τις παρεμβάσεις του υπουργείου που οδηγούν την περιφέρεια στον δρόμο της ανάπτυξης και αλλάζουν τον χάρτη της περιοχής.

Ο αναπληρωτής υπουργός πρόκειται να σημειώσει στην ομιλία του ότι η Ήπειρος διαθέτει σημαντικές παραγωγικές δυνατότητες, ιδίως στον πρωτογενή τομέα και την αγροδιατροφή, μοναδικές φυσικές ομορφιές και ένα από τα καλύτερα πανεπιστήμια της χώρας με μεγάλο ερευνητικό έργο. Γι’ αυτό και ο σχεδιασμός της κυβέρνησης στοχεύει στην αξιοποίηση τους μέσα από την αναβάθμιση των τοπικών υποδομών, όπως το λιμάνι της Ηγουμενίτσας με 55 εκατ. ευρώ.

Αναβαθμίζεται επίσης το σύνολο του οδικού δικτύου της περιφέρειας με ειδικό πρόγραμμα 50 εκατ. ευρώ, συνδέεται το ερευνητικό έργο του πανεπιστημίου και του τεχνολογικού πάρκου Ιωαννίνων με την παραγωγή μέσα από εξειδικευμένα προγράμματα όπως το «Ερευνώ - Δημιουργώ - Καινοτομώ» του νέου ΕΣΠΑ και το νέο ταμείο συμμετοχών Equi Fund, ενώ θα ενισχυθεί το τουριστικό προϊόν και τα τοπικά αγροτικά προϊόντα, μέσα από στοχευμένες δράσεις όπως αυτή για τη δημιουργία αναγνωρισμένου σήματος ποιότητας που θα αναβαθμίσει τα ελληνικά προϊόντα αγροδιατροφής στις διεθνείς αγορές.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider