«Αβέβαιο το μέλλον Ντάισελμπλουμ στο Eurogroup, κίνδυνος για την Ελλάδα»

Viber Whatsapp Μοιράσου το
«Αβέβαιο το μέλλον Ντάισελμπλουμ στο Eurogroup, κίνδυνος για την Ελλάδα»

«Αβέβαιο είναι πλέον το μέλλον του Γερούν Ντάισελμπλουμ στο τιμόνι του Eurogroup μετά τον σάλο που προκάλεσαν οι δηλώσεις του για τις χώρες του Νότου», αναφέρει σε δημοσίευμά του το πρακτορείο Reuters.

Υπενθυμίζεται εδώ ότι πρόσφατα ο Ντάισελμπλουμ δήλωσε πως οι χώρες του ευρωπαϊκού Νότου σπατάλησαν τα χρήματά τους σε… γυναίκες και ποτά, γεγονός που όχι μόνο προκάλεσε διεθνή κατακραυγή, αλλά και – σύμφωνα με το Reuters – μπορεί να περιπλέξει τις διαπραγματεύσεις για την Ελλάδα.

Όπως μεταδίδει το πρακτορείο, ο Ολλανδός υπουργός Οικονομικών αναμενόταν να ανανεώσει τη θητεία του ως επικεφαλής του Eurogroup. Ωστόσο, η δήλωση του ότι οι χώρες του Νότου ξόδεψαν τα λεφτά τους σε «ποτά και γυναίκες» φαίνεται να μειώνει τις πιθανότητες του να επανεκλεγεί.

Ευρωπαίοι αξιωματούχοι υποστήριξαν στο Reuters πως κάποιες κυβερνήσεις θα χρησιμοποιήσουν το περιστατικό ως δικαιολογία ώστε να πιέσουν για μια αντικατάσταση του Ντάισελμπλουμ.

«Δεν πρόκειται για μια ανώδυνη αναταραχή, γιατί έχει πολλούς εχθρούς στο Νότο και περίμεναν κάτι σαν και αυτό για να το χρησιμοποιήσουν εναντίον του» ανέφερε Ευρωπαίος αξιωματούχος.

«Η κατακραυγή για τις δηλώσεις του σίγουρα θα έχει αντίκτυπο στις πιθανότητες του να γίνει ο μόνιμος επικεφαλής του Eurogroup, αν ληφθεί μια απόφαση για ένα μόνιμο επικεφαλής» σημείωσε δεύτερος αξιωματούχος.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα του Reuters, η αβεβαιότητα γύρω από τη διαδοχή του Ντάισελμπλουμ μπορεί να διαταράξει τις δύσκολες διαπραγματεύσεις για το ελληνικό πρόγραμμα και την εκταμίευση περαιτέρω δόσεων.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider