Μέσα στο 2016 η διοίκηση του Υπερταμείου

Θανάσης Κουκάκης
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Μέσα στο 2016 η διοίκηση του Υπερταμείου

Ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 11:30 το πρωί η συνάντηση του Υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου με τους εκπροσώπους των Θεσμών.

Σύμφωνα με κύκλους του υπουργείου Οικονομικών στη συνάντηση αποφασίστηκε ότι η Εκτελεστική Επιτροπή του νέου Υπερταμείου θα προχωρήσει σε διεθνή προκύρηξη για τη στελέχωση του διοικητικού συμβουλίου του νέου φορέα προκειμένου να προσλάβει σύμβουλο από την αγορά ο οποίος θα καταρτίσει short list με τους υποψηφίους για την θέση του διευθύνοντος συμβούλου και των λοιπών μελών του δ.σ

Σε κάθε περίπτωση η στελέχωση του διοικητικού συμβουλίου του Υπερταμείου θα πρέπει να γίνει μέχρι το τέλος του 2016

Αυτή την ώρα βρίσκεται σε εξέλιξη η συνάντηση με αντικείμενο τις ληξιπρόθεσμες οφειλές του Δημοσίου την οποία μετέχει ο Γενικός Γραμματέας Δημοσιονομικής Πολιτικής Φραγκίσκος Κουντετάκης.

Σημειώνεται ότι η πρώτη συνάντηση του Υπουργού Οικονομικών με τους εκπροσώπους των Θεσμών, ξεκίνησε χωρίς την Delia Velculescu (ΔΝΤ) αλλά με τους Declan Costello (Κομισιόν), Francesco Drudi (ΕΚΤ) Nicola Giammarioli (ESM), για τη δεύτερη αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η εκπρόσωπος του ΔΝΤ θα φθάσει στην χώρα μας, το Σάββατο το πρωί.

Το μεσημέρι θα προσέλθει στη διαπραγμάτευση ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης για να εξετάσει με τους θεσμούς ζητήματα σχετικά με τοις αλλαγές στην παιδεία. Ειδικότερα στο επίκεντρο θα βρεθούν η προετοιμασία τριετούς σχεδίου δράσης για την παιδεία, η ολοκλήρωση και εφαρμογή του σχεδίου για τη Διά Βίου Μάθηση και Εκπαίδευση με ποσοτικούς στόχους για το 2017 και το 2018.

Μετά οι εργασίες θα διακοπούν καθώς ο εκπρόσωπος της ΕΚΤ στους Θεσμούς Francesco Drudi θα μιλήσει στις 2 το μεσημέρι σε πάνελ που διοργανώνει το Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο.

Οι διαπραγματεύσεις θα εκκινήσουν εκ νέου στις 4 το απόγευμα με τον υπουργό Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλο να εξετάζει με τους θεσμούς ζητήματα που άπτονται της διαφθοράς, όπως το θέμα της έκδοσης κουπονιών για τη χρηματοδότηση κομμάτων κάτι που οι θεσμοί θέλουν να καταργηθεί.

Οι διαπραγματεύσεις της πρώτης ημέρας θα ολοκληρωθούν με τη συνάντηση του υπουργού Ενέργειας Πάνου Σκουρλέτη με τους επικεφαλής των θεσμών που θα διεξαχθεί στις 5 το απόγευμα. Εκεί θα γίνει αξιολόγηση της απελευθέρωσης της αγοράς για το φυσικό αέριο, θα μελετηθεί το θέμα της πρώτης δημοπρασίας ηλεκτρικής ενέργειας με το πλαίσιο του μηχανισμού ΝΟΜΕ, καθώς και η πώληση του 20% του ΑΔΜΗΕ σε στρατηγικό επενδυτή.

Την Κυριακή εκ νέου οι συναντήσεις

Δεν αναμένεται συνάντηση για αύριο Σάββατο του οικονομικού επιτελείου με τους Θεσμούς καθώς ο Ευκλείδης Τσακαλώτος θα μεταβεί στην βελγική πόλη Μπρυζ, όπου θα είναι ομιλητής σε εκδήλωση.

Ωστόσο την Κυριακή από νωρίς το πρωί θα ξεκινήσει νέο γύρο συναντήσεων με τους τους Declan Costello (Κομισιόν), Francesco Drudi (ΕΚΤ) Nicola Giammarioli (ESM) και Delia Velculescu (ΔΝΤ), ενώ θα παραβρεθεί και στις συναντήσεις με άλλους υπουργούς.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες αυτός ο πρώτος γύρος της αξιολόγησης θα ολοκληρωθεί την Πέμπτη, 27 Οκτωβρίου οπότε και θα γίνει επισκόπηση προόδου και θα οριστικοποιηθούν τα νομοθετήματα που θα πρέπ0ει να καταθέσει προς ψήφιση στη Βουλή η κυβέρνηση.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider