Fitch: Μείωση κινδύνου για νέα κρίση ρευστότητας στην Ελλάδα

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Fitch: Μείωση κινδύνου για νέα κρίση ρευστότητας στην Ελλάδα

Τη συμφωνία για την Ελλάδα που επετεύχθη στο Eurogroup της Τρίτης και η οποία σηματοδοτεί την επίσημη ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος χαιρετίζει ο αμερικανικός οίκος αξιολόγησης Fitch.

Όπως υποστηρίζει σε ειδικό report που εξέδωσε, με αφορμή την έκβαση του Eurogroup, η συμφωνία που επετεύχθη μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και των Ευρωπαίων δανειστών της μειώνει τον κίνδυνο να ξεσπάσει μια νέα κρίση ρευστότητας το καλοκαίρι στη χώρα.

Ταυτόχρονα, η επίτευξη της συμφωνίας, σύμφωνα πάντα με τη Fitch, παρέχει τα αναγκαία κίνητρα στην Ελλάδα ώστε να ολοκληρώσει την εφαρμογή του τρίτου προγράμματος.

Ωστόσο, όπως προειδοποιεί σε άλλο σημείο της έκθεσής του ο οίκος, ολοένα και πιο δύσκολη για την κυβέρνηση θα γίνει εφεξής η εφαρμογή των μέτρων που η ίδια έχει ψηφίσει.

Ο οίκος εκφράζει επιφυλάξεις για την αποτελεσματικότητα που θα έχει η συμφωνία του Eurogroup για το χρέος της Ελλάδας, καθώς όπως αναφέρει «εξαιτίας της μικρής ελάφρυνσης του χρέους που προσφέρεται εκ των προτέρων, με τη συμφωνία του Eurogroup, σταδιακά μπορεί να γίνεται ολοένα και πιο δύσκολο για την κυβέρνηση να συνεχίσει να εφαρμόζει πολιτικώς αμφιλεγόμενα μέτρα τα οποία απαιτούνται προκειμένου να επιτευχθούν οι φιλόδοξοι στόχοι του προγράμματος».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider