Tσακαλώτος για αφορολόγητο: Προστατεύονται όσοι έχουν παιδιά

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Tσακαλώτος για αφορολόγητο: Προστατεύονται όσοι έχουν παιδιά

«Δεν είναι σοβαρά πράγματα τα περί εκλογών, δημοψηφίσματος ή ανασχηματισμού», διεμήνυσε, από το βήμα της Βουλής, το απόγευμα του Σαββάτου o υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, επιχειρώντας να βάλει τέλος στη σεναριολογία των τελευταίων ημερών.

«Η αλήθεια είναι ότι οι Θεσμοί έχουν πειστεί πως έχουμε κάνει όλα όσα υποσχεθήκαμε στη βάση της συμφωνίας του περασμένου καλοκαιριού», εξήγησε ο κ. Τσακαλώτος.

Ταυτόχρονα απέρριψε το ενδεχόμενο λήψης πρόσθετων μέτρων. «Οι αριθμοί οι δικοί μας και εκείνοι της Eurostat λένε πως δεν θα χρειαστούν άλλα μέτρα. Η Αθήνα δεν συζητά για μέτρα 2% του ΑΕΠ, αλλά, αντίθετα, διεκδικεί συμβιβασμό για τον μηχανισμό (αυτόματος κόφτης δαπανών σε περίπτωση δημοσιονομικού εκτροχιασμού)», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σε ό,τι αφορά την επιστολή της γενικής διευθύντριας του ΔΝΤ, Christine Lagarde, προς το Eurogroup για την ανάγκη ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους, ο υπουργός έκανε λόγο για μια επιστολή που έχει «πολλαπλές αναγνώσεις».

Απαντώντας στις επικρίσεις της αντιπολίτευσης για τη μείωση του αφορολόγητου ορίου, διεμήνυσε πως «πετύχαμε συμβιβασμό που εξασφαλίζει την προστασία των φορολογουμένων που έχουν παιδιά».

«Ζητάμε στήριξη της κυβέρνησης ενάντια στις αξιώσεις του ΔΝΤ», τόνισε ο κ. Τσακαλώτος, ενώ, εξαπολύοντας επίθεση στα κόμματα της αντιπολίτευσης, ανέφερε πως «οι σοβαροί πολιτικοί δεν πετούν την μπάλα στην εξέδρα. Το 2010 ΝΔ και ΠΑΣΟΚ μας έβαλαν σε φαύλο κύκλο. Τώρα πρέπει να βγούμε από αυτόν και να μπούμε σε έναν ενάρετο κύκλο ανάπτυξης της οικονομίας».

«Διαπραγματευτήκαμε σκληρά για το φορολογικό και ασφαλιστικό», πρόσθεσε ο κ. Τσακαλώτος, ενώ κλιμακώνοντας την επίθεσή του προς τα κόμματα της αντιπολίτευσης τόνισε πως «κανείς δεν πιστεύει πως εσείς θα διαπραγματευόσασταν σκληρά. Ο λαός έχει δώσει απάντηση για το ποιος διαπραγματεύεται και ποιος όχι».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider