Το CSR HELLAS και η ενσωμάτωση της ευρωπαϊκής οδηγίας

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Το CSR HELLAS και η ενσωμάτωση της ευρωπαϊκής οδηγίας

Το Ελληνικό Δίκτυο για την Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη (CSR HELLAS) επιλέχθηκε μαζί με το αντίστοιχο ισπανικό, από το Οικουμενικό Σύμφωνο του ΟΗΕ (UN Global Compact), να παρακολουθεί τη διαδικασία ενσωμάτωσης της Ευρωπαϊκής Οδηγίας 2014/95/EU στην εθνική νομοθεσία κάθε κράτους-μέλους της ΕΕ, με στόχο την πληρέστερη ενημέρωσή του.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η επιλογή αυτή έρχεται να αναγνωρίσει τη συμμετοχή του CSR HELLAS στον ευρύτερο ευρωπαϊκό διάλογο για το θέμα τα τελευταία χρόνια, ο οποίος οδήγησε στην ψήφιση της Οδηγίας 2014/95/EU, σχετικά με τη δημοσιοποίηση μη-οικονομικών πληροφοριών και πληροφοριών για τη διαφορετικότητα από μεγάλες επιχειρήσεις και οργανισμούς, επί Ελληνικής Προεδρίας της ΕΕ τον Απρίλιο του 2014.

Το CSR HELLAS συνεχίζει να λαμβάνει μέρος στις ευρωπαϊκές εξελίξεις με στόχο την όσο το δυνατό πληρέστερη ενημέρωση των μελών του, αλλά και μεταφορά των θέσεών τους προς τα ευρωπαϊκά όργανα, συνεργαζόμενο στενά με όλα τα ευρωπαϊκά Δίκτυα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, υπό την ομπρέλα του CSR Europe.

Πρόσφατη εξέλιξη αποτελεί η ανάληψη πρωτοβουλίας από πλευράς Ευρωπαϊκής Επιτροπής τον Ιανουάριο του 2016, με τη δημόσια διαβούλευση σε ευρωπαϊκό επίπεδο για την έκδοση μη-δεσμευτικών κατευθυντήριων γραμμών (non-binding guidelines), που θα αποτελέσουν στη συνέχεια και τη βάση ενσωμάτωσης της Οδηγίας στην εθνική νομοθεσία κάθε κράτους μέλους.

Το CSR HELLAS είναι μη κερδοσκοπικό επιχειρηματικό σωματείο που ιδρύθηκε τον Ιούνιο του 2000. Μέλη του αποτελούν επιχειρήσεις και επιχειρηματικοί φορείς. Όραμα του είναι η βελτίωση της μακροπρόθεσμης ανταγωνιστικότητας των επιχειρήσεων και της ελληνικής οικονομίας συνολικά, μέσω της ενσωμάτωσης της υπεύθυνης επιχειρηματικότητας στη στρατηγική και τους βασικούς άξονες της λειτουργίας των επιχειρήσεων.

Αποτελεί τον συντονιστή φορέα του τοπικού δικτύου (Global Compact Network Hellas) του Οικουμενικού Συμφώνου του ΟΗΕ (UN Global Compact) στην Ελλάδα. Εκπροσωπεί την Ελλάδα ως εθνικός εταίρος του CSR Europe – του ηγετικού Ευρωπαϊκού επιχειρηματικού φορέα για την ΕΚΕ – που εκτός από πλήθος πολυεθνικών επιχειρήσεων μελών του έχει αναπτύξει και ένα δίκτυο 45 εθνικών εταίρων σε όλη την Ευρώπη συγκεντρώνοντας πάνω από 10.000 επιχειρήσεις ενεργώντας ως μια πλατφόρμα για όσες εξ αυτών ενδιαφέρονται να ενισχύουν τη βιώσιμη ανάπτυξη και να συμβάλλουν θετικά στην κοινωνία.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider