Έρχεται το ηλεκτρονικό κατάστημα των εμπόρων

Δήμητρα Μάρκου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Έρχεται το ηλεκτρονικό κατάστημα των εμπόρων

Την δημιουργία πιλοτικού ηλεκτρονικού καταστήματος με στόχο την αύξηση των πωλήσεων των εμπορικών καταστημάτων δημιουργεί η Ελληνική Συνομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας. Η χρήση του θα παρέχεται δωρεάν στα μέλη της ΕΣΕΕ και όπως δήλωσε την Δευτέρα ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ Βασίλης Κορκίδης αναμένεται να «βγει στον αέρα» στα τέλη Νοεμβρίου ενώ για τους εμπόρους-μέλη της ΕΣΕΕ θα είναι διαθέσιμο τις αρχές του 2016.

Σήμερα στην Ελλάδα από το σύνολο των 278.000 εμπορικών επιχειρήσεων μόλις 4.000 δραστηριοποιούνται και μέσω διαδικτύου διαθέτοντας ηλεκτρονικό κατάστημα και αυτό παρά το γεγονός ότι ο τζίρος που πραγματοποιείται από τις ηλεκτρονικές πωλήσεις παρουσιάζει ραγδαία αύξηση η οποία την τελευταία διετία ήταν της τάξης του 25% όταν οι πωλήσεις στο λιανικό εμπόριο φθίνουν χρόνο με το χρόνο

Μάλιστα σήμερα ο συνολικός τζίρος των πραγματοποιούμενων πωλήσεων σε ελληνικά e-shops φτάνει τα 3,7 δισεκατομμύρια ευρώ. Ωστόσο τα περιθώρια ανάπτυξης αυτής της μορφής του εμπορίου είναι σημαντικά αν αναλογιστεί κάνεις ότι ο ευρωπαϊκός τζίρος του ηλεκτρονικού εμπορίου ξεπερνά τα 340 δισ. ευρώ ετησίως .

Η ΕΣΕΕ σκοπεύει να παράσχει στα μέλη της και εκπαιδευτικές υπηρεσίες για τη λειτουργία του ηλεκτρονικού καταστήματος αλλά και την προώθηση των προϊόντων μέσω των σύγχρονων διαφημιστικών καναλιών στο διαδίκτυο. Παράλληλα θα επιδιώξει και κεντρική συμφωνία με τους μεταφορείς λιανικής ώστε να μειωθεί το κόστος αποστολής των προϊόντων .

Μνημόνιο Συνεργασίας

Επίσης την Δευτέρα υπεγράφη πρωτόκολλο συνεργασίας μεταξύ της ΕΣΕΕ και της Ελληνικής Εταιρίας Επενδύσεων και Εξωτερικού Εμπορίου με στόχο την προώθηση των εξαγωγών και την προσέλκυση επενδύσεων στην Ελλάδα. Το πρωτόκολλο προβλέπει δράσεις ανταλλαγής πληροφοριών για το διμερές εμπόριο της Ελλάδας με άλλες χώρες, τις τάσεις της αγοράς, τα ζητούμενα προϊόντα, τις προϋποθέσεις δραστηριοποίησης σε νέες αγορές.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider