Χρηματιστήριο: Μικρή πτώση με μεγάλες χαμένες τις τράπεζες

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Χρηματιστήριο: Μικρή πτώση με μεγάλες χαμένες τις τράπεζες
Με μικρές απώλειες 0,82% και χαμηλό τζίρο έκλεισε την Πέμπτη το Χρηματιστήριο Αθηνών, σε μία συνεδρίαση που παρατηρήθηκε επιστροφή των πωλητών στις τραπεζικές μετοχές.

Εξαιρετικά επιβαρυντική ήταν η σημερινή συνεδρίαση για το Χρηματιστήριο Αθηνών, με τον τραπεζικό δείκτη να σημειώνει πτώση 3,18% και τον βασικό χρηματιστηριακό δείκτη να κλείνει στα χαμηλά επίπεδα ημέρας. Η πτώση δεν συνοδεύθηκε με μεγάλο τζίρο γεγονός που θολώνει τις προβλέψεις για την βραχυπρόθεσμη τάση.

Το μόνο σίγουρο είναι πως η είδηση της συνάντησης του Αλέξη Τσίπρα με τον Μάριο Ντράγκι στις Βρυξέλλες με βασικό θέμα τις ελληνικές αγορές όχι μόνον δεν καθησύχασε τους επενδυτές, αλλά τους φόρτωσε πρόσθετο άγος. Τις ανησυχίες τροφοδότησε και έκθεση της JP Morgan που ανέφερε πως η Ελλάδα επεξεργάζεται το σχέδιο δημιουργίας ενός οχήματος εγγύησης που θα βοηθήσει το ξεκαθάρισμα των «κόκκινων δανείων» από τους ισολογισμούς των τραπεζών.

Το κλίμα επιβάρυναν και οι εξελίξεις στις σχέσεις Ιταλίας – Κομισιόν που πυροδότησαν νέο γύρο πωλήσεων στα ιταλικά ομόλογα, συμπαρασύροντας και τα ελληνικά χρεόγραφα. Το δεκαετές ελληνικό ομόλογο σημείωσε απόδοση 4,44%, ενώ το πενταετές ομόλογο σημείωσε απόδοση 3,5%.

Από τις τραπεζικές μετοχές τη μεγαλύτερη πτώση σημείωσαν οι Eurobank (-4,12%) και ακολούθησαν οι Εθνική Τράπεζα (-3,75%) και η Alpha Bank (-3,05%).

O Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε στις 631,88 μονάδες, σημειώνοντας πτώση 0,82 %. Ανοδικά κινήθηκαν 36 μετοχές, 43 πτωτικά και 34 παρέμειναν σταθερές. Η αξία των συναλλαγών ανήλθε στα 30,203 εκατ. ευρώ, ενώ διακινήθηκαν 11.799.495 μετοχές.

Τον μεγαλύτερο όγκο συναλλαγών παρουσίασαν η Eurobank και η MIG με 3.186.685 και 1.520.337 μετοχές, αντιστοίχως. Τη μεγαλύτερη αξία συναλλαγών σημείωσαν ο ΟΠΑΠ με 5,037 εκατ. ευρώ και ο ΟΤΕ με 3,569 εκατ. ευρώ.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημείωσε πτώση σε ποσοστό 0,68%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης ενισχύθηκε σε ποσοστό 0,33%.Τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν οι μετοχές: Attica Bank +8,26% και Q &R +4,42%. Τη μεγαλύτερη πτώση κατέγραψαν οι μετοχές: Τζιρακιάν -25,60% και Fieratex -10,85%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider