Τραπεζικές πιέσεις στο Χρηματιστήριο

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Τραπεζικές πιέσεις στο Χρηματιστήριο

Σε κλοιό πιέσεων βρίσκεται το Χρηματιστήριο Αθηνών την Πέμπτη με τις μετοχές του τραπεζικού δείκτη να είναι στο επίκεντρο των πωλήσεων.

Εν μέσω πληροφοριών πως η παρουσία των ελληνικών τραπεζών στο 13ο Roadshow που διοργανώνει η ΕΧΑΕ στο Λονδίνο δεν ενθουσίασε ξένους θεσμικούς επενδυτές και funds τα τραπεζικά χαρτιά βρίσκονται εν μέσω αυξημένων πωλήσεων.

Το κλίμα επηρεάζει και έκθεση της Citi που υποστηρίζει πως οι επιδόσεις της ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας θα παραμείνουν υποτονικές, κυρίως λόγω της συνέχισης της λιτότητας, κάτι που θα επηρεάσει τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους.

Η Alpha υποχωρεί κατά 5,44% στα 1,235 ευρώ ανά μετοχή, η Εθνική Τράπεζα είναι στα 1,712 ευρώ και καταγράφει πτώση 3,98%, ηEurobank σημειώνει πτώση 4,38% στα 0,634 ευρώ και η Τράπεζα Πειραιώς χάνει 6,24% και διαμορφώνεται στα 1,954 ευρώ!

O Γενικός Δείκτης Τιμών διαμορφώνεται στις 680,70 μονάδες σημειώνοντας πτώση 1,29%. Η αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 14,84 εκατ. ευρώ. Ανοδικά κινούνται 12 μετοχές, 23 πτωτικά και 11 παραμένουν σταθερές.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider