Ανοδικό ξέσπασμα στο Χρηματιστήριο Αθηνών

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ανοδικό ξέσπασμα στο Χρηματιστήριο Αθηνών

Ανοδικά ξεκίνησε τη Δευτέρα το Χρηματιστήριο Αθηνών, ακολουθώντας την ανοδική κίνηση των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων. Παρά τις αυξημένες τοποθετήσεις σε δεικτοβαρείς μετοχές ο συναλλακτικός τζίρος είναι μικρός γεγονός που δείχνει πως η επενδυτική επιφυλακτικότητα είναι μεγάλη.

Το ΧΑΑ και οι διεθνείς αγορές έχουν στραμμένη την προσοχή στις μεθαυριανές ανακοινώσεις για τον πληθωρισμό των ΗΠΑ τον Ιανουάριο. Αν η δημοσιοποίηση των στοιχείων, ανήμερα του Αγίου Βαλεντίνου, δείξει νέες πληθωριστικές τάσεις, αυτό θα αποτελέσει ενδεχομένως αφορμή για νέα νευρικότητα στα χρηματιστήρια, καθώς θα ενισχύσει τις εκτιμήσεις ότι η Fed πρόκειται να αυξήσει νωρίτερα του αναμενομένου τα επιτόκια δανεισμού της, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για το κόστος δανεισμού των εταιρειών, την ιδιωτική κατανάλωση και εν τέλει την ανάπτυξη της αμερικανικής οικονομίας.

Από τους επιμέρους δείκτες, τη μεγαλύτερη άνοδο σημειώνει ο δείκτης των Τραπεζών (+2,98%). Από τις τραπεζικές μετοχές τη μεγαλύτερη άνοδο σημειώνουν οι μετοχές της Πειραιώς (+3,23% στα 3,710 ευρώ), της Eurobank (+2,85% στα 0,865 ευρώ) και της Εθνικής (+2,40% στα 0,3154 ευρώ). Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης τη μεγαλύτερη άνοδο σημειώνουν η ΔΕΗ (+3,46% στα 2,870 ευρώ).

O Γενικός Δείκτης Τιμών κινείται στις 843,94 μονάδες σημειώνοντας άνοδο 1,83%. Η αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 4,25 εκατ. ευρώ. Ανοδικά κινούνται 47 μετοχές, 10 πτωτικά και 10 παραμένουν σταθερές.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει άνοδο σε ποσοστό 1,65%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης ενισχύεται σε ποσοστό 1,62%.Τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές: Attica Bank +5,19% και Κέκροψ +3,64%, ενώ τη μεγαλύτερη πτώση σημειώνουν οι μετοχές: Πλαστικά Κρήτης -6,25% και Μύλοι Λούλη -3,36%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider