Χρηματιστήριο: Διόρθωση με τραπεζική «σφραγίδα»

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Χρηματιστήριο: Διόρθωση με τραπεζική «σφραγίδα»

Με απώλειες έκλεισε το Χρηματιστήριο Αθηνών την Τετάρτη εν μέσω μαζικών ρευστοποιήσεων σε τραπεζικούς τίτλους. Αν και ο Γενικός Δείκτης διατηρήθηκε πάνω από τις 840 μονάδες, η διόρθωση ήταν μεγάλη και οι διαθέσεις των πωλητών ξεκάθαρες.

Οι δηλώσεις του επικεφαλής του Eurogroup Μάριο Σεντένο πως η Ελλάδα έχει διανύσει πολύ δρόμο από την αρχή της κρίσης, και πως το Eurogroup παραμένει πολύ αισιόδοξοι με την προοπτική η Ελλάδα να προχωρήσει με το πρόγραμμα δεν ακούμπησαν την αγορά.

Καμία επίπτωση στην επενδυτική ψυχολογία δεν είχε και η νέα αποκλιμάκωση των αποδόσεων των ομολόγων με το δεκαετές να σημειώνει απόδοση 3,7% και το spread να διαμορφώνεται στις 320 μονάδες βάσης.

Οι τράπεζες βρέθηκαν σε κλοιό πιέσεων με τους επενδυτές να αποκομίζουν βραχυπρόθεσμα κέρδη. Τη μεγαλύτερη πτώση σημείωσαν οι μετοχές της Πειραιώς (-4,38%) και της Alpha (-2,50%).

O Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε στις 841,51 μονάδες, σημειώνοντας απώλειες 1,33%.Η αξία των συναλλαγών ανήλθε στα 76,7 εκατ. ευρώ, ενώ διακινήθηκαν 61,8 εκατ. μετοχές. Ανοδικά κινήθηκαν 43 μετοχές, πτωτικά 72 και 120 παρέμειναν σταθερές.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημείωσε απώλειες σε ποσοστό 1,09%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης υποχώρησε σε ποσοστό 1,64%.Το μεγαλύτερο όγκο συναλλαγών παρουσίασαν οι μετοχές της Εθνικής (24,6 εκατ. μετοχές) και της Eurobank (7,2 εκατ. μετοχές).Τη μεγαλύτερη αξία συναλλαγών σημείωσαν οι μετοχές της Alpha Bank (10,5 εκατ. ευρώ) και της Πειραιώς (8,7 εκατ. ευρώ).

Τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν οι μετοχές: Τεχνική Ολυμπιακή +17,16%, Revoil +9,82% και Λεβεντέρης (Π) +9,37%.Τη μεγαλύτερη πτώση κατέγραψαν οι μετοχές: Νάκας -8,05%, Κτήμα Λαζαρίδη -5,79% και Επίλεκτος -5,45%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.