Ισχνή άνοδος στο Χρηματιστήριο την Τετάρτη

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ισχνή άνοδος στο Χρηματιστήριο την Τετάρτη

Σταθεροποιητικά άνοιξε την Τετάρτη το Χρηματιστήριο Αθηνών, με τους επενδυτές να μην εμφανίζουν την ίδια διάθεση για τοποθετήσεις σε δεικτοβαρείς μετοχές όπως στις προηγούμενες δύο συνεδριάσεις.

O Γενικός Δείκτης Τιμών διαμορφώνεται στις 810,97 μονάδες σημειώνοντας οριακή άνοδο 0,03%. Ανοδικά κινούνται 16 μετοχές, 20 πτωτικά και 5 παραμένουν σταθερές. Η αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 3,85 εκατ. ευρώ.

Χρηματιστηριακοί αναλυτές σημειώνουν πως η έλλειψη καταλυτών στην εγχώρια αγορά εξαρτά την άνοδο του Χρηματιστηρίου από το διεθνές κλίμα και συνακόλουθα από τις διακυμάνσεις των ευρωπαϊκών αγορών και της Wall Street.

Την ίδια στιγμή οι ειδήσεις από το μέτωπο της τρίτης αξιολόγησης και το κλίμα που δημιουργούν οι εξελίξεις γύρω από το Ελληνικό, την Eldorado Gold και τα περιφερειακά αεροδρόμια περισσότερο αυξάνουν την επενδυτική συστολή παρά τη μειώνουν.

Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης τη μεγαλύτερη άνοδο σημειώνουν οι μετοχές της Attica Bank(+6,25%στα 0,068 ευρώ), του ΟΛΠ (+2,00% στα 15,81 ευρώ), της Πειραιώς(+0,71% στα 4,23 ευρώ), της Εθνικής (+0,61% στα 0,332 ευρώ) και της Μυτιληναίος(+0,59% στα 8,46 ευρώ).

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει οριακή άνοδο σε ποσοστό 0,03%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης υποχωρεί σε ποσοστό 0,18%.Τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές: Attica Bank+6,25% και Q&R+2,45%, ενώ τη μεγαλύτερη πτώση σημειώνουν οι μετοχές της Unibios -13,93% και Lamda Development -2,42%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider