Ήπια υποχώρηση για το χρυσό - Άνοδος 1,1% το ασήμι

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ήπια υποχώρηση για το χρυσό - Άνοδος 1,1% το ασήμι
Χρυσός / Πηγή Φωτογραφίας: Getty Images
Ο χρυσός σποτ υποχώρησε οριακά 0,2% στα 2.376,39 δολάρια ανά ουγγιά

Οι τιμές του χρυσού υποχώρησαν ελαφρώς εν μέσω των γεωπολιτικών αναταραχών στη Μέση Ανατολή, με τις ελάχιστες ελπίδες για μειώσεις των επιτοκίων στις ΗΠΑ να θολώνουν την λάμψη του πολύτιμου μετάλλου. Ωστόσο, παραμένει σε υψηλά επίπεδα και βρίσκεται στο επίκεντρο του επενδυτικού ενδιαφέροντος.

Ο χρυσός σποτ υποχώρησε οριακά 0,2% στα 2.376,39 δολάρια ανά ουγγιά. Οι τιμές έφτασαν στο ιστορικό υψηλό όλων των εποχών των 2.431,29 δολαρίων την Παρασκευή. Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του χρυσού στις ΗΠΑ υποχώρησαν 0,8% στα 2.388 δολάρια.

Το σποτ ασήμι σημείωσε άνοδο 1,1% στα 28,39 δολάρια. Το παγκόσμιο έλλειμμα στο ασήμι αναμένεται να αυξηθεί κατά 17% στις 215,3 εκατομμύρια ουγγιές το 2024 λόγω της αύξησης της ζήτησης κατά 2% λόγω της ισχυρής βιομηχανικής κατανάλωσης και της πτώσης 1% της συνολικής προσφοράς, ανέφερε το Silver Institute.

Η spot πλατίνα υποχώρησε 1,5% στα 942,79 δολάρια και το παλλάδιο ενισχύθηκε κατά 1,47% στα 1.027,56 δολάρια.

«Η γεωπολιτική αβεβαιότητα συνεχίζει να υποστηρίζει τον χρυσό και εάν υπάρξει κάποια κλιμάκωση της κατάστασης, τότε οι τιμές θα μπορούσαν να κινηθούν προς το εύρος των 2.500 δολαρίων. Οι τιμές του χρυσού θα μειωθούν μόνο εάν οι κεντρικές τράπεζες σταματήσουν να αγοράζουν ή εάν οι επενδυτές επιστρέψουν σε θέσεις μεγαλύτερου ρίσκου», δήλωσε ο Phillip Streible, της Blue Line Futures στο Σικάγο στο Reuters.

Την Τρίτη, ο επικεφαλής της Fed Τζερόμ Πάουελ, απέφυγε να δώσει πληροφορίες για το χρονοδιάγραμμα πιθανών μειώσεων των επιτοκίων. Αντίθετα, τόνισαν την ανάγκη διατήρησης μιας αυστηρής νομισματικής πολιτικής για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Επί του παρόντος, η αγορά βλέπει μία πιθανότητα της τάξης του 67% να προκύψει μείωση των επιτοκίων στις ΗΠΑ έως τον Σεπτέμβριο, με τα αυξημένα επιτόκια να μειώνουν την ελκυστικότητα της κατοχής χρυσού.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Rebound στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια - Άλμα 8,6% για την Adidas

Έσπασε το πτωτικό σπιράλ αλλά δεν έπεισε το Χρηματιστήριο

ΟΔΔΗΧ: Άντληση 200 εκατ. ευρώ από επανέκδοση 10ετούς ομολόγου - Στο 3,61% η απόδοση

gazzetta
gazzetta reader insider insider