Το ΑΕΠ δίνει ώθηση στην Wall Street

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Το ΑΕΠ δίνει ώθηση στην Wall Street
Tα ενθαρρυντικά οικονομικά στοιχεία που ανακοινώθηκαν σήμερα δίνουν ώθηση στη Wall Street

Τελευταία ενημέρωση: 17:34

Με ούριο άνεμο ξεκινά η Wall Street. Από τη μία οι θετικές εκθέσεις εταιρικών κερδών κι από την άλλη η δημοσιοποίηση για το ΑΕΠ των ΗΠΑ δίνουν ώθηση στον S&P.

Αναλυτικά στους δείκτες, ο S&P 500 ενισχύεται κατά 0,48% ή κατά 23,13 μονάδες, στις 4.890 μονάδες, ενώ ο Nasdaq κερδίζει 0,6% στις 15.575 μονάδες. Ο βιομηχανικός Dow Jones ενισχύεται κατά 0,39%% ή κατά 146μονάδες, στις 37.953 μονάδες.

Οι μετοχές φαίνεται ότι παίρνουν ανοδική πορεία μετά τη δημοσιοποίηση στοιχείων για το ακαθάριστο εγχώριο προϊόν που έδειξαν ότι η αμερικανική οικονομία αναπτύχθηκε με ρυθμό 3,3% το τέταρτο τρίμηνο. Αυτό είναι πολύ υψηλότερο από το 2% που ανέμεναν οι αναλυτές. Η έκθεση της Πέμπτης περιλάμβανε επίσης ενθαρρυντικά στοιχεία στο μέτωπο του πληθωρισμού. Ο δείκτης τιμών για τις καταναλωτικές δαπάνες αυξήθηκε κατά 2,7% σε ετήσια βάση, από 5,9% το προηγούμενο έτος. Ο λεγόμενος δομικός δείκτης, ο οποίος δεν περιλαμβάνει τα τρόφιμα και την ενέργεια, αυξήθηκε κατά 3,2%, από 5,1%. «Οι καταναλωτές συνέρχονται από το επίπονο σοκ του πληθωρισμού. Η σημερινή έκθεση φαίνεται να επιβεβαιώνει τη μεγάλη βελτίωση του κλίματος τον Δεκέμβριο καθώς οι Αμερικάνοι αρχίζουν να δρέπουν τα οφέλη της σφικτής νομισματικής πολιτικής», σχολιάζει ο David Russell, παγκόσμιος επικεφαλής στρατηγικής αγοράς στην χρηματιστηριακή TradeStation.

Στα καλά νέα της ημέρας προστίθεται και η ανακοίνωση του υπουργείου Εμπορίου ότι οι πωλήσεις νέων κατοικιών στις ΗΠΑ αυξήθηκαν κατά 8% σε ετήσιο ρυθμό. Το Δεκέμβριο πουλήθηκαν 664.000 από 615.000 που είχαν πουληθεί τον προηγούμενο μήνα. Ο ρυθμός αυτός ξεπέρασε τις προσδοκίες της Wall Street. Οι οικονομολόγοι είχαν προβλέψει ότι οι πωλήσεις νέων κατοικιών θα ανέρχονταν σε 649.000 τον Δεκέμβριο.

Εταιρείες

Η Tesla γνωρίζει πτώση 9% καθώς η κατασκευάστρια εταιρεία ηλεκτρικών οχημάτων ανακοίνωσε απογοητευτικά αποτελέσματα τέταρτου τριμήνου και προειδοποίησε για χαμηλότερη αύξηση του όγκου των οχημάτων για το 2024. Οι μετοχές της IBM σημειώνουν αντίθετα άνοδο άνω του 11% αφού η εταιρεία τεχνολογίας ανακοίνωσε προσαρμοσμένα κέρδη και έσοδα που ξεπέρασαν τις προβλέψεις των αναλυτών.

Σε θετική τροχιά και η Comcast, η οποία ξεπέρασε τις προβλέψεις και στα κέρδη και στα έσοδα για το τέταρτο τρίμηνο , καθώς έχασε λιγότερους ευρυζωνικούς συνδρομητές από το αναμενόμενο, κάτι που την οδήγησε να αυξήσει το μέρισμά της κατά 7%. Η American Airlines κερδίζει περισσότερο από 8%, ενώ η Southwest κερδίζει άνω του 1%.

Περισσότερες από το ένα πέμπτο των εταιρειών του S&P 500 έχουν ανακοινώσει οικονομικά μεγέθη για την τρέχουσα περίοδο ανακοίνωσης αποτελεσμάτων και σχεδόν το 74% αυτών έχουν ξεπεράσει τις προσδοκίες της Wall Street, σύμφωνα με αναλυτές.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

ΒΟΑΚ: Η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ προτιμητέος επενδυτής

ΙΟΒΕ: Σε κρίσιμο σταυροδρόμι η ελληνική οικονομία – Οι επενδύσεις βασική προτεραιότητα για το 2024

Λαγκάρντ (ΕΚΤ): Πρόωρη η συζήτηση για μειώσεις επιτοκίων - «Δείχνει» προς καλοκαίρι, SOS για μισθούς και πληθωρισμό

gazzetta
gazzetta reader insider insider