Αισιόδοξη για το μέλλον η Nissan παρά τις προκλήσεις

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Αισιόδοξη για το μέλλον η Nissan παρά τις προκλήσεις
Την πεποίθηση της ότι τα λειτουργικά κέρδη θα αυξηθούν κατά 5,5% ξεπερνώντας της εκτιμήσεις των αναλυτών εξέφρασε η Nissan, που δημοσιοποίησε τη Πέμπτη, τις προβλέψεις της για το τρέχον οικονομικό έτος.

Την πεποίθηση της ότι τα λειτουργικά κέρδη θα αυξηθούν κατά 5,5% ξεπερνώντας της εκτιμήσεις των αναλυτών εξέφρασε η Nissan, που δημοσιοποίησε τη Πέμπτη, τις προβλέψεις της για το τρέχον οικονομικό έτος. Η ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία, αναμένει την εν λόγω αύξηση καθώς σημειώνει άνοδο στις παγκόσμια αγορά αλλά εξακολουθεί να αντιμετωπίζει έντονο ανταγωνισμό αλλά και πληθωριστικές πιέσεις.

Στην αγορά της Κίνας αναμένει μόνο μια μικρή αύξηση 0,8% στις πωλήσεις οχημάτων, υπογραμμίζοντας τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει στην κορυφαία αγορά αυτοκινήτων στον κόσμο, ενώ «ποντάρει» στην ισχυρή ανάπτυξη στη Βόρεια Αμερική για να ανεβάσει τις επιδόσεις της. Υπό αυτό το πρίσμα, υπολογίζει τα λειτουργικά της έσοδα να ανέλθουν στα 600 δισ. γεν (3,85 δισ. δολάρια) για το έτος που ξεκίνησε την 1η Απριλίου ενώ οι αναλυτές σε έρευνα της LSEG έχουν εκτιμήσει έσοδα στα 577,3 δισ. γεν.

Για το τρίμηνο που έληξε στις 31 Μαρτίου, τα λειτουργικά έσοδα ήταν 90,3 δισ. γεν πολύ χαμηλότερα από την εκτίμηση των αναλυτών για 118,2 δισ. γεν. Στις παγκόσμιες λιανικές πωλήσεις η Nissan προβλέπει ότι σε αυτό το οικονομικό έτος θα ανέλθουν σε 3,7 εκατ. οχήματα, αυξημένες κατά 7,5% από τα 3,4 εκατ. οχήματα που πωλήθηκαν το προηγούμενο οικονομικό έτος.

Η πρόβλεψη αυτή, περιλαμβάνει και την αναμενόμενη αύξηση των πωλήσεων στη Βόρεια Αμερική κατά 13,3% σε 1,4 εκατ. οχήματα. Τον Απρίλιο, η Nissan μείωσε κατά 14,5% τις εκτιμήσεις της για τα ετήσια λειτουργικά κέρδη της για το έτος που μόλις έληξε, λόγω των κατώτερων των προσδοκιών πωλήσεων οχημάτων.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Νέο υψηλό 13 ετών στο ΧΑ - Απώλειες 7,33% για Jumbo μετά το placement

Κέρδη στις ευρωαγορές μετά την BoE - Άνοδος 3% για Sabadell

Eurobank: Η οικονομική ανάκαμψη μπορεί να συνοδευθεί από δημοσιονομικά ισορροπημένες δράσεις

gazzetta
gazzetta reader insider insider