Κορονοϊός: Τι εισηγούνται οι ειδικοί για γήπεδα και πλοία – Τι θα γίνει με τα self test στα σχολεία

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Κορονοϊός: Τι εισηγούνται οι ειδικοί για γήπεδα και πλοία – Τι θα γίνει με τα self test στα σχολεία
Την αύξηση της πληρότητας στα γήπεδα από το 50% στο 75% αποφάσισε η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων κατά τη συνεδρίαση της Τετάρτης.

Την αύξηση της πληρότητας στα γήπεδα από το 50% στο 75% αποφάσισε η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων κατά τη συνεδρίαση της Τετάρτης. Παράλληλα, έδωσε το «πράσινο φως» να αυξηθεί η πληρότητα και στα πλοία, στο 100%.

Ήδη, από τις 5 Μαρτίου, αυξήθηκε η πληρότητα στα τουριστικά λεωφορεία από 85% σε 100%, ενώ από τις 15 του μήνα καταργείται η υποχρεωτικότητα στη συμπλήρωση της φόρμας Passenger Locator Form (PLF), για όσους καταφθάνουν στην Ελλάδα, απλοποιώντας τη διαδικασία εισόδου των τουριστών στη χώρα.

Η έμφαση θα δοθεί πλέον στον έλεγχο των πιστοποιητικών εμβολιασμού, η κατάργηση των οποίων δεν αναμένεται στο εγγύς μέλλον, διαφοροποιώντας τη στάση της Ελλάδας από αυτήν άλλων ευρωπαϊκών χωρών.

Σύμφωνα με τους επιστήμονες, πρόκειται για ένα μέτρο το οποίο στη χώρα μας έδωσε ώθηση στα ποσοστά του εμβολιασμού, κάτι που δεν χρειάστηκε σε άλλες χώρες που είχαν ήδη υψηλή εμβολιαστική κάλυψη.

Δεδομένου ότι το χειμώνα αναμένεται πάλι άνοδος των επιδημιολογικών δεικτών, ο προβληματισμός των ειδικών είναι έντονος καθώς εκτιμούν ότι ενδεχομένως το μέτρο να χάσει τη δυναμική του εάν στο μεταξύ έχει αρθεί και στη συνέχεια ξαναεπιβληθεί.

Όσον αφορά στη μείωση των self test στα σχολεία, η απόφαση μετατέθηκε για την συνεδρίαση της επόμενης εβδομάδας.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider