Pfizer/BioNTech: Στο 95,6% επανέρχεται η αποτελεσματικότητα μετά την 3η δόση

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Pfizer/BioNTech: Στο 95,6% επανέρχεται η αποτελεσματικότητα μετά την 3η δόση
Η ενισχυτική δόση είναι 95,6% αποτελεσματική κατά των συμπτωμάτων της Covid, σύμφωνα με μελέτη σε 10.000 άτομα ηλικίας 16 ετών και άνω. 

Στο 95,6% επανέρχεται η αποτελεσματικότητα του εμβολίου των Pfizer/BioNTech μετά την χορήγηση της τρίτης δόσης, όπως ανακοίνωσαν οι δύο εταιρείες.

Η ενισχυτική δόση είναι 95,6% αποτελεσματική κατά των συμπτωμάτων της Covid, σύμφωνα με μελέτη σε 10.000 άτομα ηλικίας 16 ετών και άνω, ενώ δεν παρατηρήθηκαν παρενέργειες πλέον όσων είχαν ήδη επισημανθεί μετά τη χορήγηση των πρώτων δύο δόσεων.

Οι μετοχές της Pfizer σημείωναν άνοδο 0,9% στις ηλεκτρονικές συναλλαγές στις ΗΠΑ, με τη BioNTech να ενισχύεται 1,3% στη Φρανκφούρτη.

«Πιστεύουμε πως οι ενισχυτικές δόσεις παίζουν κρίσιμο ρόλο για το ξεπέρασμα της πανδημίας», δήλωσε ο CEO της Pfizer Αλμπέρτ Μπουρλά, λίγο μετά τις ανακοινώσεις της εταιρείας, ενώ η Pfizer επισήμανε πως τα αποτελέσματα των κλινικών δοκιμών θα κατατεθούν στις αρμόδιες αρχές σε Ευρώπη και Ηνωμένες Πολιτείες, όσο και στον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας.

Από την πλευρά του ο Ουγκούρ Σαχίν, ιδρυτής και επικεφαλής της γερμανικής BioNTech τόνισε πως τα αποτελέσματα των κλινικών δοκιμών δείχνουν τον σημαντικό ρόλο των ενισχυτικών δόσεων του εμβολίου στον έλεγχο της πανδημίας και στην επιστροφή της ανθρωπότητας στους κανονικούς της ρυθμούς.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

CDC: Αποτελεσματικό κατά 93% σε εφήβους 12-18 ετών το εμβόλιο των Pfizer/BioNTech

gazzetta
gazzetta reader insider insider