Υγεία
04-06-2021 | 08:47

M. Παγώνη για εμβολιασμούς: Τα παιδιά πρέπει να εμβολιαστούν τον Σεπτέμβριο

Newsroom
Μοιράσου το
M. Παγώνη για εμβολιασμούς: Τα παιδιά πρέπει να εμβολιαστούν τον Σεπτέμβριο
live updates: Ανανεώθηκε πριν

Nαι μεν πηγαίνουμε καλά, αλλά χρειάζεται πολύ μεγάλη προσοχή γιατί και τα κρούσματα είναι ακόμη πολλά αλλά και ο αριθμός αυτών που νοσηλεύονται σε ΜΕΘ, είπε η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη, μιλώντας στον ΑΝΤ1. 

Αυτό που αποτελεί προτεραιότητα, τόνισε, είναι να «τρέξουμε» τους εμβολιασμούς, ενώ εστίασε στους άνω των 60 ετών όπου το ποσοστό των εμβολιασμένων είναι σχετικά χαμηλό. Ο στόχος θα πρέπει να είναι στο τέλος του Ιουνίου να έχει εμβολιαστεί το 50% του πληθυσμού και στο τέλος Αυγούστου ή στις αρχές Σεπτεμβρίου το 75-80%, ανέφερε χαρακτηριστικά. Όπως είπε, είναι δύσκολος στόχος, αλλά όχι ακατόρθωτος.

Πρόσθεσε παράλληλα ότι το πρόγραμμα για τους εμβολιασμούς στο σπίτι όσων δεν μπορούν να μετακινηθούν καθυστέρησε αλλά θα ξεκινήσει την επόμενη εβδομάδα.

Σε ότι αφορά την απροθυμία πολλών να εμβολιαστούν με το εμβόλιο της AstraZeneca και το πρόβλημα ειδικά σε κάποια νησιά όπου δεν υπάρχει εναλλακτική λύση, είπε ότι πρέπει να βρεθεί ένας τρόπος ώστε ο κάθε πολίτης να επιλέγει τον τύπο του εμβολίου που επιθυμεί για να φτάσουμε στα επιθυμητά επίπεδα εμβολιασμού.

Τέλος, σχετικά με τον εμβολιασμό των παιδιών άνω των 12 ετών, είπε ότι θα πρέπει τα παιδιά να εμβολιαστούν από τον προσεχή Σεπτέμβριο πριν ξεκινήσουν τα σχολεία.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Θ. Βασιλακόπουλος: Μειοψηφία οι γιατροί- αρνητές του εμβολίου