Accor: Σχεδιάζει να διπλασιάσει το αποτύπωμά της στην ελληνική ξενοδοχειακή αγορά

Νίκη Παπάζογλου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Accor: Σχεδιάζει να διπλασιάσει το αποτύπωμά της στην ελληνική ξενοδοχειακή αγορά
Σχέδια για 8 νέα ξενοδοχεία σε Αθήνα και νησιωτικούς προορισμούς.

Σε διεύρυνση της παρουσίας της στην ελληνική ξενοδοχειακή αγορά, με διπλασιασμό των υφιστάμενων μονάδων, προχωρά ο γαλλικός όμιλος Accor, ένας εκ των μεγαλυτέρων παγκοσμίως στον χώρο της φιλοξενίας με 5.100 ξενοδοχεία σε 100 προορισμούς παγκοσμίως.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τα όσα ανέφερε στο πλαίσιο του 7ου Διεθνούς Φόρουμ Φιλοξενίας, ο Frank Reul, αντιπρόεδρος Ανάπτυξης Accor Eco - Midscale & Premium Brands σε Ανατολική Ευρώπη, Βαλκάνια, Ιταλία και Ελλάδα, η Ελλάδα βρίθει ευκαιριών και η εταιρεία έχει ήδη στο pipeline της 8 νέα ξενοδοχεία που θα έρθουν να προστεθούν στις 8 πολυτελείς μονάδες που διατηρεί σήμερα.

Προς ώρας οι επενδύσεις της διεθνούς αλυσίδας βρίσκονται σε αρχικό στάδιο, με τους επιτελείς του γαλλικού ομίλου να βολιδοσκοπούν τόσο την πρωτεύουσα όσο και τα νησιά.

Στόχος είναι η ανάπτυξη των νέων μονάδων να γίνει με τοπικούς συνεργάτες, στην σωστή τοποθεσία και με το σωστό προϊόν που θα υποστηρίζει την βιώσιμη ανάπτυξη. Σε αυτό το πλαίσιο μάλιστα το ενδεχόμενο επένδυσης σε μη δημοφιλείς, ακόμα και «άγνωστους» τουριστικούς προορισμούς δεν αποκλείεται, αρκεί να προκύπτει αξία για τον ιδιοκτήτη.

Εντός των ραντάρ της Accor είναι φυσικά και η ελληνική πρωτεύουσα, οι προοπτικές ανάπτυξης της οποίας είναι μεγάλες, όπως επεσήμανε ο κ. Reul προσθέτοντας ότι η ελληνική πρωτεύουσα έχει τα εχέγγυα να αποκτήσει ηγετική θέση στην Ευρώπη στην ευρύτερη περιοχή, στην οποία προς ώρας προηγούνται Τουρκία και Πορτογαλία.

Σημειωτέον ότι η πιο πρόσφατη προσθήκη στο χαρτοφυλάκιο της Accor επί ελληνικού εδάφους είναι το NIKO Seaside Resort Crete – Mgallery, το δεύτερο ξενοδοχείο του γαλλικού ομίλου στην Ελλάδα που φέρει το brand MGallery, μετά το ντεμπούτο του Athens Capital Center Hotel - MGallery, στο Σύνταγμα. Στην ομπρέλα της βέβαια εντάσσονται ωστόσο και τα Mercure Rhodes Alexia Hotel & Spa στη Ρόδο, Angsana Corfu στην Κέρκυρα, Novotel Athenes και Sofitel Athens Airport καθώς και τα ibis Styles Athens Routes και ibis Styles Heraklion Central στο Ηράκλειο Κρήτη.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Επενδυτικό κρεσέντο φέρνει η ανοδική πορεία του τουρισμού - Οι προοπτικές και οι προκλήσεις

Τουρισμός: Πώς κινήθηκε η Ελλάδα έναντι των Eυρωπαίων ανταγωνιστών της

Τουρισμός: Τα πρώτα μηνύματα για το 2024 - Το στοίχημα της επέκτασης της σεζόν

gazzetta
gazzetta reader insider insider