Μνημόνιο συνεργασίας για την τουριστικής προβολής των Δήμων Μυτιλήνης, Ανατολικής Σάμου, Λέρου, Κω και Χίου

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Μνημόνιο συνεργασίας για την τουριστικής προβολής των Δήμων Μυτιλήνης, Ανατολικής Σάμου, Λέρου, Κω και Χίου
Μνημόνιο συνεργασίας υπουργείων Μετανάστευσης και Τουρισμού για την τουριστική προβολή Λέσβου, Χίου, Σάμου, Λέρου, Κω.

Μνημόνιο συνεργασίας συνυπέγραψαν σήμερα οι υπουργοί Μετανάστευσης και Ασύλου και Τουρισμού και οι Δήμοι Μυτιλήνης, Ανατολικής Σάμου, Λέρου, Κω και Χίου, με σκοπό τη χρηματοδότηση της τουριστικής προβολής των συγκεκριμένων νησιωτικών Δήμων.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Μετανάστευσης, στο μνημόνιο προβλέπεται η ανάληψη δράσεων για την αποκατάσταση των ζητημάτων που ανέκυψαν από τη μεταναστευτική κρίση και την πανδημία, με την πλήρη υποστήριξη του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού. Η χρηματοδότηση ανέρχεται σε δύο εκατομμύρια ευρώ και, όπως διευκρινίζεται, μπορεί να προέλθει από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων του υπουργείου Μετανάστευσης, το Ταμείο Ασύλου, Μετανάστευσης και Ένταξης της ΕΕ, το Ταμείο Εσωτερικής Ασφάλειας, το Ταμείο Εξωτερικών Συνόρων και κάθε άλλο συναφές πρόγραμμα χρηματοδοτούμενο από εθνικούς ή ευρωπαϊκούς πόρους.

Η υπογραφή του μνημονίου έγινε σήμερα στο υπουργείο Μετανάστευσης από τους δύο υπουργούς, Νότη Μηταράκη και Βασίλη Κικίλια, παρουσία του γενικού γραμματέα Μεταναστευτικής Πολιτικής, Πάτροκλου Γεωργιάδη, του γενικού γραμματέα του ΕΟΤ, Δημήτρη Φραγκάκη, και του ειδικού γραμματέα Συντονισμού Εμπλεκόμενων Φορέων, Βαγγέλη Κωνσταντίνου. Εκπρόσωποι των πέντε δήμων συμμετείχαν μέσω τηλεδιάσκεψης.

Σε δήλωσή του ο υπουργός Μετανάστευσης, Νότης Μηταράκης, υπενθύμισε ότι «πέρυσι με το υπουργείο Τουρισμού και τον ΕΟΤ είχαμε κάνει μια πολύ πετυχημένη διαφημιστική καμπάνια για τα πέντε νησιά του Αιγαίου» και υπογράμμισε ότι «η κυβέρνηση Μητσοτάκη στηρίζει τα νησιά του Αιγαίου με τη μονιμοποίηση του νησιωτικού ΦΠΑ, με την αποσυμφόρηση των νησιών, με την ολοκλήρωση πολύ σημαντικών έργων υποδομής, με το νέο χωροταξικό, με 32 εκατ. ευρώ που έχουμε δώσει ως υπουργείο Μετανάστευσης από το 2019».

Αναφερόμενος στη φετινή καμπάνια για την τουριστική προβολή των νησιών, ο υπουργός Τουρισμού, Βασίλης Κικίλιας, δήλωσε ότι «ψηφιακά μέσα, τηλεοπτική διαφήμιση και όλες οι μορφές σύγχρονου μάρκετινγκ, είναι στη διάθεσή μας και μέσα από τον ΕΟΤ είμαστε έτοιμοι να προβάλλουμε τις εξαιρετικές παραλίες, τον οινοτουρισμό, τον γαστρο-τουρισμό της Μυτιλήνης, της Χίου, της Σάμου, της Λέρου και της Κω».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Αισιόδοξα μηνύματα για την τουριστική κίνηση φέτος στέλνουν Μύκονος και Σαντορίνη

gazzetta
gazzetta reader insider insider