Τουρισμός

Booking.com: Η Ελλάδα στις 10 πιο φιλόξενες χώρες του κόσμου

Μεταξύ των 10 πιο φιλόξενων χωρών του κόσμου συγκαταλέγεται η Ελλάδα σύμφωνα με τα βραβεία Guest Review Awards της δημοφιλούς πλατφόρμας κρατήσεων Booking.com.

Για έβδομη χρονιά, τα Guest Review Awards απονεμήθηκαν σε 759.845 ξενοδοχεία σε 219 χώρες και προορισμούς. Με βάση τον αριθμό των ακινήτων που έλαβαν βραβείο το 2018 και για πρώτη φορά η Booking.com αποκάλυψε τα πιο φιλόξενα μέρη της γης μεταξύ των οποίων και η χώρα μας.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με τις κριτικές των επισκεπτών οι πιο φιλόξενες χώρες είναι η Αυστρία, η Τσεχία, η Πολωνία, η Νέα Ζηλανδία, η Ταϊβάν, η Ρουμανία, η Ουγγαρία, η Ιρλανδία, η Σερβία και η Ελλάδα.

Όσο για τους πιο φιλόξενους προορισμούς είναι οι Goreme (Τουρκία), Slunj (Κροατία), Eluanbi (Ταϊβάν), Νιαγάρα στη λίμνη (Καναδάς), Λίμνη Tekapo (Νέα Ζηλανδία), Bendigo (Ιαπωνία), Fernando de Noronha (Βραζιλία) και El Chalten (Αργεντινή).

Ειδικότερα, η χρυσή δεκάδα των προορισμών - οι οποίοι αναδείχθηκαν από το 73% το ταξιδιωτών από όλο τον κόσμο με κύριο χαρακτηριστικό της αξιολόγησής τους την φιλοξενία και τους φιλικούς κι ενδιαφέροντες κατοίκους - περιλαμβάνει τις Goreme (Τουρκία), Slunj (Κροατία), Eluanbi (Ταϊβάν), Niagara on the Lake (Καναδάς), Lake Tekapo (Νέα Ζηλανδία), Bendigo (Αυστραλία), Newport (ΗΠΑ), Nozawa Onsen (Ιαπωνία), Fernando de Noronha (Βραζιλία) και El Chalten (Αργεντινή).

Οι χώρες που συγκέντρωσαν συνολικά τα περισσότερα βραβεία ήταν η Ιταλία (106.513), η Ισπανία (46.646), η Γαλλία (45.286), η Γερμανία (36.042), οι ΗΠΑ (35.626), η Κροατία (34.027), το Ην. Βασίλειο (31.206), η Ρωσία (26.729), η Πολωνία (26.572) και η Βραζιλία (24.477).

 

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.