Τεχνολογία

Μέσα στο 2022 καταφτάνει στην Ελλάδα το HBO Max

Νίκη Παπάζογλου

Την είσοδό της στην Ελλάδα ανακοίνωσε κι επισήμως, η streaming πλατφόρμα της HBO, HBO Max, με το λανσάρισμα της υπηρεσίας να υπολογίζεται για την επόμενη χρονιά.

Σύμφωνα με την αμερικανική εταιρεία, αρχής γενομένης από το 2022, οι Έλληνες καταναλωτές θα μπορούν να παρακολουθούν όλο το τηλεοπτικό περιεχόμενο της HBO. Μαζί με την Ελλάδα η υπηρεσία θα λανσαριστεί σε ακόμα έξι χώρες Εσθονία, Ισλανδία, Λετονία, Λιθουανία, Ολλανδία, Τουρκία. Να θυμίσουμε ωστόσο ότι τον προηγούμενο μήνα η εταιρεία είχε εξαγγείλει την επέκταση του HBO Max σε ακόμα 20 ευρωπαϊκές χώρες, από τις οποίες όμως απουσίαζαν μεγάλες ευρωπαϊκές αγορές, όπως η Γερμανία, η Αγγλία, η Γαλλία και η Ιταλία.  Στόχος της εταιρείας όμως μέσα στην επόμενη πενταετία η υπηρεσία να έχει γίνει διαθέσιμη σε 190 χώρες.

Παρότι η σχετική ανακοίνωση δεν περιλαμβάνει περισσότερες λεπτομέρειες για το χρονοδιάγραμμα του λανσαρίσματος, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι το λανσάρισμα θα γίνει παράλληλα σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες. Για το πρώτο διάστημα μάλιστα, η υπηρεσία θα προσφέρεται σε προνομιακή τιμή, αφού όπως αναφέρει η ανακοίνωση ο συνδρομητής για τους 12 μήνες συνδρομής θα επιβαρύνεται με το ποσό που αντιστοιχεί υπό κανονικές συνθήκες σε 8 μήνες.

Η επικείμενη είσοδος της HBO Max εκτιμάται ότι θα σηματοδοτήσει μια ακόμα πιο σκληρή μάχη στην εγχώρια συνδρομητική τηλεόραση, η οποία δεν αποκλείεται να σημάνει και απώλειες για τους Έλληνες παρόχους. Κι αυτό γιατί μέχρι σήμερα το «σπίτι» της HBO στην ελληνική αγορά ήταν η Vodafone, φιλοξενώντας στην Vodafone TV το περιεχόμενο της HBO. Ωστόσο δεν αποκλείεται η Vodafone να διατηρήσει τη συνεργασία της με την HBO, παράλληλα με τη λειτουργία της πλατφόρμας HBO Max στην ελληνική αγορά. Να θυμίσουμε άλλωστε ότι κάτι τέτοιο ισχύει στην περίπτωση της Ισπανίας. Να θυμίσουμε άλλωστε ότι όραμα της Vodafone, όπως έχουν διευκρινίσει παλαιότερα τα στελέχη της εταιρείας, είναι να συνδυάζει όσες περισσότερες υπηρεσίες μπορεί στην πλατφόρμα της, ενσωματώνοντας ακόμα και με διαφορετική συνδρομή τους παρόχους που δεν επιθυμούν να διαμοιράζουν το περιεχόμενό τους, όπως το Netflix. Ακόμα κι έτσι βέβαια εκτιμάται ότι θα χάσει το συγκριτικό πλεονέκτημα που τις προσφέρει σήμερα το περιεχόμενο του HBO.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS: