Τεχνολογία
01-12-2020 | 17:47

Την διακοπή της σειράς Galaxy Note εξετάζει η Samsung

Μοιράσου το
Την διακοπή της σειράς Galaxy Note εξετάζει η Samsung

«Τίτλους τέλους» στην πιο ακριβή σειρά smartphones της, Galaxy Note, σκέφτεται να βάλει η Samsung εξαιτίας της πίεσης που δέχονται το τελευταίο διάστημα οι συσκευές υψηλής τιμής του συγκεκριμένου κλάδου. 

Όπως αναφέρει δημοσίευμα του Reuters, ο κορεατικός τεχνολογικός κολοσσός δεν έχει πλάνα ανανέωσης της συγκεκριμένης σειράς για το επόμενο έτος. Σύμφωνα με τρεις πηγές που μίλησαν στο ειδησεογραφικό πρακτορείο μάλιστα η εταιρεία προσανατολίζεται να διατηρήσει την έτερη σειρά που τιμολογείται στα ανώτερα στρώματα της αγοράς, την Galaxy S, προσθέτοντας σε αυτή στοιχεία που μέχρι σήμερα ήταν χαρακτηριστικά της οικογένεια των Galaxy Note, όπως για παράδειγμα η γραφίδα. 

Οι σκέψεις για διακοπή της σειράς σύμφωνα με το REuters προέκυψαν λόγω της συνεχούς μείωσης των πωλήσεων που παρατηρείται στα ακριβά smartphones Η οποία επιδεινώθηκε με την πανδημία και την ύφεση που αυτή ενεργοποίησε διεθνώς.

Να θυμίσουμε ότι σύμφωνα με τους αναλυτές της Conuterpoint, οι πωλήσεις του Galaxy Note 20 εκτιμάται ότι καταγράψουν πτώση της τάξης του 20% μέχρι το τέλος της χρονιάς ενώ και οι πωλήσεις τις σειράς Galaxy S θα κλείσουν μειωμένες κατά 5 εκατομμύρια τεμάχια.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.