Τεχνολογία

To Apple Pay υποστηρίζει πλέον τις κάρτες Visa της Alpha Bank

Νίκη Παπάζογλου

Η πρώτη συστημική τράπεζα στη χώρα μας που υποστηρίζει πλέον το ψηφιακό πορτοφόλι της Apple γίνεται η Alpha Bank, δίνοντας την δυνατότητα από σήμερα στους κατόχους καρτών Visa να μπορούν πραγματοποιούν ψηφιακές πληρωμές μέσω του Apple Pay από iPhone, iPad και Apple Watch.

Παρότι το Apple Pay υποστηρίζει αρχικά μόνο τις κάρτες Visa της Alpha BanK, υπάρχει πρόβλεψη να ισχύσει το ίδιο και για τις κάρτες MasterCard μέσα στους επόμενους μήνες.

Η διαδικασία ενεργοποίησης της κάρτας στο Apple Pay είναι απλή και πραγματοποιείται μέσω της εφαρμογής Wallet.  Μετά την προσθήκη της κάρτας ο χρήστης θα μπορεί να πραγματοποιεί ανέπαφες πληρωμές ακόμα και με το Apple Watch του.

Ωστόσο, δεν έχει διευκρινιστεί ακόμα αν οι αγορές που πραγματοποιούνται με κάρτα της Alpha που ανήκουν στο πρόγραμμα επιβράβευσης Bonus προσθέτουν πόντους στο λογαριασμού του κατόχου έτσι ώστε να εξαργυρωθούν σε προϊόντα και υπηρεσίες.

Να υπενθυμίσουμε ότι η υποστήριξη από ελληνική συστημική τράπεζα έρχεται 10 μήνες μετά το επίσημο λανσάρισμα της υπηρεσίας στην Ελλάδα, την οποία υποστήριξαν αρχικά fintech τράπεζες του εξωτερικού οι Revolut, Monese και N26 καθώς και η ελληνική Edenred. Το ψηφιακό πορτοφόλι της Apple υποστηρίζεται συνολικά σε 40 Ευρωπαϊκές χώρες ενώ για την ώρα η εταιρεία δεν έχει ανακοινώσει τις προθέσεις της για επέκταση της δικής της πιστωτικής κάρτας εκτός Ηνωμένων Πολιτειών.

Σημειωτέον, ότι ασφάλεια και ιδιωτικότητα παραμένουν προτεραιότητα για το ψηφιακό πορτοφόλι της Apple, γι αυτό και ο πραγματικός αριθμός της κάρτας δεν αποθηκεύεται ούτε στο cloud ούτε στη συσκευή. Το σύστημα εκχωρεί ένα μοναδικό αριθμό ο οποίος κρυπτογραφείται και αποθηκεύεται με ασφάλεια στο Secure Element της συσκευής.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS: