Πώς να διαλέξετε συνδρομητική τηλεόραση
Ένας χρήσιμος οδηγός με όλες τις επιλογές της συνδρομητικής τηλεόρασης στην Ελλάδα.

Επτά πάροχοι, εκατοντάδες κανάλια, περισσότεροι από ένα εκατομμύριο συνδρομητές, πάνω από 500 κινηματογραφικές πρεμιέρες το χρόνο, δεκάδες χιλιάδες ώρες ζωντανών αθλητικών μεταδόσεων, χιλιάδες ταινίες και επεισόδια δημοφιλών τηλεοπτικών σειρών, σε πρώτη αλλά και on demand προβολή, σε σταθερές αλλά και κινητές συσκευές θέασης.

Στις μέρες μας, το δημοφιλέστερο μέσο οικιακής ψυχαγωγίας μεταμορφώνεται και εμπλουτίζει το τηλεοπτικό λεξιλόγιό μας με έννοιες όπως Over the Top πλατφόρμες, catch up και άλλα. Την ίδια στιγμή τηλεπικοινωνιακοί πάροχοι κι εταιρείες τεχνολογίας αυξάνουν τις επιλογές των καταναλωτών προσφέροντας λύσεις για κάθε βαλάντιο και γούστο.

Ποιες είναι όμως οι δυνατότητες που έχει ο σημερινός καταναλωτής, ποιοι οι πάροχοι που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα, πόσο κοστίζουν οι συνδρομές τους και τι προσφέρουν εντέλει στους τηλεθεατές;

To insider.gr συγκέντρωσε παρακάτω τις ελληνικές τηλεοπτικές δυνατότητες και δημιούργησε έναν οδηγό για όσους θέλουν να δουν την τηλεόραση με άλλο μάτι.

Ο θαυμαστός κόσμος του Netflix

Με μια εκτεταμένη βιβλιοθήκη που περιλαμβάνει ταινίες, ντοκιμαντέρ, τηλεοπτικές εκπομπές, άνιμε, και βραβευμένο πρωτότυπο περιεχόμενο, ο «προπάτορας» του streaming, το Netflix, αποτελεί επιλογή για 167 εκατομμύρια θεατές παγκοσμίως. Μάλιστα η πλατφόρμα, η οποία αναπτύσσεται με ταχύτατους ρυθμούς (αύξησε τους συνδρομητές της κατά 8,76 εκατομμύρια το δ’ τρίμηνο του 2019) υπολογίζει να προσθέσει ακόμα 7 εκατ. το α΄τρίμηνο του 2020, με την Ασία να αποτελεί την ταχύτερα αναπτυσσόμενα αγορά της. Το Netflix είναι ιδιαίτερα δημοφιλές και στη χώρα μας, χωρίς ωστόσο να γνωρίζουμε τον ακριβή αριθμό των ελλήνων συνδρομητών.

Στην περίπτωση του Netflix τα προγράμματα συνδρομής είναι τρία και η διαφοροποίησή τους δεν έγκειται στο περιεχόμενο αλλά στην δυνατότητα ταυτόχρονης παρακολούθησης από περισσότερες της μιας οθόνης.

Με το Αρχικό πρόγραμμα, το οποίο κοστίζει 7,99 ευρώ, οι συνδρομητές έχουν πρόσβαση σε όλο τον κατάλογο σειρών, ταινιών, ντοκιμαντέρ κλπ της πλατφόρμας αλλά μπορούν να τις παρακολουθούν μόνο από μία οθόνη. Το δεύτερο πρόγραμμα, το οποίο ονομάζεται Τυπικό, κοστίζει 10,99 ευρώ και δίνει δυνατότητα παρακολούθησης όλου του περιεχομένου της πλατφόρμας σε HD (high definition) από δύο οθόνες ταυτόχρονα.
Τέλος υπάρχει και το Πλήρες πρόγραμμα, το οποίο κοστίζει 13,99 ευρώ και περιλαμβάνει 4 οθόνες ταυτόχρονης παρακολούθησης - δηλαδή τέσσερα άτομα μπορούν να βλέπουν την ίδια στιγμή από διαφορετικές συσκευές, διαφορετικές εκπομπές σε HD ή Ultra HD.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η συγκεκριμένη πλατφόρμα είναι στα ελληνικά ενώ περιλαμβάνει και ελληνικούς υπότιτλους για όλο της το περιεχόμενο. 

Όσοι την επιλέξουν ωστόσο θα πρέπει να γνωρίζουν ότι για να παρακολουθήσουν το περιεχόμενό της στην τηλεόρασή τους θα πρέπει να έχουν Smart TV, Playstation, Xbox, Chromcast, Apple TV ή συσκευές αναπαραγωγής Blu-Ray. Διαφορετικά μπορούν να παρακολουθούν από σταθερούς και φορητούς ηλεκτρονικούς υπολογιστές, tablet ή και smartphones

Πέρα από την παρακολούθηση οι συνδρομητές μπορούν να κάνουν λήψη των σειρών και των ταινιών που θέλουν μέσω της εφαρμογής iOs και Anroid ή Windows 10 ώστε να τις παρακολουθούν offline και εν κινήσει.

Για όσους δε, θέλουν να δοκιμάσουν την υπηρεσία πριν προβούν σε αγορά πακέτου το Netflix δίνει και αυτή την δυνατότητα, προσφέροντας 30 ημέρες δωρεάν συνδρομή. Ωστόσο οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να γνωρίζουν ότι μετά την λήξη της δοκιμαστικής περιόδου, η συνδρομή θα ανανεωθεί αυτόματα και θα χρεωθούν ανάλογα με το πακέτο που έχουν επιλέξει. Σε περίπτωση που δεν θέλετε να χρεωθείτε θα πρέπει να την ακυρώσετε οποιαδήποτε στιγμή πριν την λήξη της

Το Apple TV+ μιλά ελληνικά

Εδώ και αρκετό καιρό η εφαρμογή Apple TV έδινε την δυνατότητα στους χρήστες να αγοράσουν ή να νοικιάσουν μεμονωμένες σειρές και ταινίες, κάτι σαν ψηφιακό video club. Όλα όμως άλλαξαν τον Σεπτέμβριο του 2019, όταν ο κολοσσός του Κουπερτίνο μετά από αρκετή φημολογία και προετοιμασία ανακοίνωσε την νέα συνδρομητική πλατφόρμα Apple TV+,  η οποία προσφέρει περιεχόμενο δικής του παραγωγής από μεγάλους δημιουργούς της τηλεόρασης και του κινηματογράφου.

Η πλατφόρμα έγινε διαθέσιμη από την 1η Νοεμβρίου σε 100 χώρες, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα και πλέον το περιεχόμενό της διατίθεται στα 4,99 ευρώ το μήνα  με την οικογενειακή συνδρομή να περιλαμβάνει 6 χρήστες. Μέσω της οικογενειακής συνδρομής μάλιστα κάθε μέλος της οικογένειας μπορεί να παρακολουθεί με το δικό του Apple ID από τη δική του συσκευή, χωρίς να απαιτείται κοινή χρήση του λογαριασμού ή του συνθηματικού του.

Οι συνδρομητές του Apple TV+  μπορούν να παρακολουθήσουν το περιεχόμενο της πλατφόρμας μέσω iPhone, iPad ή iPod touch, Apple TV 4K ή Apple TV HDApple TV (3ης γενιάς, αλλά και μέσω Smart TV ή συσκευή μετάδοσης ροής που υποστηρίζει την εφαρμογή Apple TV. Επιπλέον μπορούν να δουν από Mac ή κι από οποιονδήποτε άλλο υπολογιστή μέσω του tv.apple.com σε πρόγραμμα περιήγησης ιστού, όπως Firefox ή Chrome.

Το Apple TV+ προσφέρει εκπομπές και ταινίες δικής του παραγωγής, τις οποίες μπορείτε να παρακολουθήσετε χωρίς διαφημίσεις, κατ’ απαίτηση (on demand) και με ελληνικούς υπότιτλους. Αν και το περιεχόμενο της πλατφόρμας είναι πολύ περιορισμένο, αν συγκριθεί για παράδειγμα με αυτό του Netflix, η Apple έχει υποσχεθεί να προσθέτει στην βιβλιοθήκη της νέο πρωτότυπο περιεχόμενο κάθε μήνα. 

Και εδώ μπορείτε να πραγματοποιείτε λήψη επεισοδίων ή ταινιών για να τα παρακολουθείτε εκτός σύνδεσης και φυσικά η περιήγηση στο μενού είναι στα ελληνικά.

Δωρεάν δοκιμαστική περίοδος υπάρχει και στην περίπτωση της Apple, η οποία όμως περιορίζεται στη μία εβδομάδ. Στη συνέχεια οι συνδρομητές χρεώνονται αυτόματα με το προαναφερθέν ποσό εκτός κι αν ακυρώσουν την συνδρομή τους πριν τη λήξη της. 

Αξίζει να αναφέρουμε όμως ότι στο πλαίσιο του λανσαρίσματος της νέας υπηρεσίας, η Apple προσφέρει έναν ολόκληρο χρόνο δωρεάν παρακολούθηση σε όσους αγοράσουν μια νέα συσκευή Apple. Σε αυτή την περίπτωση για την ενεργοποίηση της ετήσιας δωρεάν συνδρομής οι χρήστες πρέπει, αφού ενεργοποιήσουν την συσκευή τους (iPhone, iPad ή iPod touch, Apple TV 4K,  Apple TV HD ή και Mac) και συνδεθούν με το Apple ID τους, να ανοίξουν την εφαρμογή Apple TV και να επιλέξουν «Παρακολούθηση τώρα» - «Απολαύστε 1 έτος δωρεάν». Παρότι θα χρειαστεί να καταχωρήσουν τα στοιχεία χρέωσης ή να προσθέσουν έναν έγκυρο τρόπο πληρωμής, δεν θα χρεωθούν κατά το 1ο έτος δωρεάν δοκιμής.

 

Nova, η «αρχαιότερη» των συνδρομητικών

Πολλαπλές επιλογές και σε διάφορες τιμές προσφέρει και η αρχαιότερη δορυφορική πλατφόρμα στην Ελλάδα, η NOVA, οι συνδρομητές της οποίας φτάνουν σχεδόν τις 460.000. Να υπενθυμίσουμε ότι η πλατφόρμα της NOVA -που ήρθε στα τέλη του 1999 αποτελεί μετεξέλιξη του Filmnet, του πρώτου συνδρομητικού καναλιού που αδειοδοτήθηκε στην Ελλάδα, το 1994.  

Στην περίπτωση της NOVA βέβαια, όπως και κάθε άλλης δορυφορικής, την τιμή του πακέτου καθορίζει το περιεχόμενο κι όχι οι πολλαπλές οθόνες παρακολούθησης. Ο κανόνας λέει ότι όσο πιο ακριβή η συνδρομή τόσα περισσότερα μπορούν να παρακολουθήσουν οι τηλεθεατές.

Κάπως έτσι το πιο ολοκληρωμένο πακέτο της NOVA, το οποίο φέρει την ονομασία  Novafullpack κοστίζει 34,99 ευρώ το μήνα (44,90 στην περίπτωση που οι συνδρομητές συνδυάσουν σταθερό τηλέφωνο – απεριόριστα σταθερά - και internet έως 24mbps) και προσφέρει στους συνδρομητές όλο το αθλητικό περιεχόμενο της παλτφόρμας, 350 πρεμιέρες σειρών και ταινιών κάθε έτος καθώς και 250 κανάλια -κορυφαία κανάλια ντοκιμαντέρ καθώς και μουσικά, ειδησεογραφικά και παιδικά κανάλια.

Όσον αφορά το αθλητικό περιεχόμενο να σημειώσουμε ότι περιλαμβάνει τους εντός έδρας αγώνες, του Ελληνικού Πρωταθλήματος Ποδοσφαίρου καθώς και αγώνες ευρωπαικών πρωταθλημάτων - το Ιταλικό Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου, το Γαλλικό Πρωτάθλημα Ligue 1, το EFL Championship, το Ολλανδικό Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου (Eredivisie), το Σουηδικό πρωτάθλημα, το Carabao Cup, το League Cup Γαλλίας, το Κύπελλο Γαλλίας, Γερμανίας και Τουρκίας, την Β’ Κατηγορία Γαλλίας. Για τους μη ποδοσφαιρόφιλους να σημειώσουμε ότι η πλατφόρμα περιλαμβάνει αποκλειστικά την Euroleague έως το 2023 και το Eurocup με τη συμμετοχή του Προμηθέα. Τέλος στα αθλητικά κανάλια της NOVA προβάλλονται και μεγάλα grand slam του τένις, όπως το Wimbledon, όλα τα μεγάλα τουρνουά γκολφ όπως το PGA Championship, το US Open και το The Open Championship, αλλά και πολλές άλλες διοργανώσεις απ’ όλο τον κόσμο.

Η συνδρομή αυτή περιλαμβάνει δωρεάν εγκατάσταση αποκωδικοποιητή Novabox, δωρεάν εγκατάσταση εξοπλισμού, δωρεάν NOVA HD, NOVA GO και NOVA ON DEMAND.  

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι τιμές αυτές ισχύουν για  24μηνη δέσμευση και οι πελάτες θα επιβαρυνθούν με το κόστος της Δορυφορικής Κεραίας, το οποίο ανέρχεται στα 20€ (από 50,41€).

Επιπλέον, η εταιρεία διαθέτει δύο ακόμα πακέτα συνδρομών, με διαφορετικό προσανατολισμό το καθένα - το ένα επικεντρώνεται στα αθλητικά και το άλλο στις ταινίες και τις σειρές.

Στην πρώτη περίπτωση το πακέτο ονομάζεται Nova Sports Pack, κοστίζει 29,90 ευρώ το μήνα (39,90 αν συνδυάσουν σταθερό και internet) και περιλαμβάνει όλες τις αθλητικές διοργανώσεις των αθλητικών καναλιών της Nova που προαναφέραμε αναλυτικά. 

Και με αυτή την συνδρομή προσφέρεται δωρεάν εγκατάσταση αποκωδικοποιητή Novabox, δωρεάν εγκατάσταση εξοπλισμού, δωρεάν NOVA HD, NOVA GO και NOVA ON DEMAND. Επίσης και εδώ οι τιμές αυτές ισχύουν για  24μηνη δέσμευση και οι πελάτες θα επιβαρυνθούν με το κόστος της Δορυφορικής Κεραίαςτο οποίο  είναι 20€ (από 50,41€).

Nova Cinema Pack ονομάζεται η επιλογή που δίνει έμφαση στις σειρές και τις ταινίες,η οποία κοστίζει 19,90 ευρώ το μήνα (39,90 αν οι συνδρομητές συνδυάσουν σταθερή τηλεφωνία και internet). To Nova Cinema Pack προσφέρει περισσότερες από 350 πρεμιέρες κάθε χρόνο μέσω των τριών καναλιών NOVA Cinema καθώς και το πρόγραμμα 250 δορυφορικών καναλιών.   

Και πάλι η συνδρομή περιλαμβάνει δωρεάν εγκατάσταση αποκωδικοποιητή Novabox, δωρεάν εγκατάσταση εξοπλισμού, δωρεάν NOVA HD, NOVA GO και NOVA ON DEMAND και η τιμή της ισχύει για 24μηνη δέσμευση. Οι πελάτες ωστόσο θα επιβαρυνθούν με το κόστος της Δορυφορικής Κεραίαςτο οποίο είναι 20€ (από 50,41€).

Το πιο απλό και οικονομικό πακέτο της εταιρείας ακούει στο όνομα NOVA family Pack και κοστίζει 13,09 ευρώ το μήνα (31,90 αν συνδυαστεί σταθερή τηλεφωνία και internet). Με το συγκεκριμένο πακέτο οι θεατές έχουν πρόσβαση σε 250 κανάλια με πρόγραμμα για όλη την οικογένεια καθώς και σε ταινίες Α’ προβολής, χωρίς διακοπές για διαφημίσεις και πριν την προβολή τους από την ελεύθερη τηλεόραση μέσω του καναλιού Novalife. Επιπλέον μπορούν να παρακολουθήσουν αθλητικές εκπομπές και σπορ από όλο τον κόσμο. Στην περίπτωση του NOVA family Pack περιλαμβάνεται δωρεάν εγκατάσταση εξοπλισμού Nova, δωρεάν NOVA HD και NOVA ON DEMAND. 

Νέες παραγωγές και Over The Top πλατφόρμα από την Cosmote TV

Με δικές της παραγωγές και νέες συνεργασίες προσπαθεί να ισχυροποιήσει περαιτέρω την θέση της στην τηλεοπτική αρένα η Cosmote TV, την οποία μπορεί να παρακολουθήσει κανείς είτε μέσω δορυφόρου είτε μέσω της νέας Over the Top πλατφόρμας της εταιρείας.

Να υπενθυμίσουμε ότι η Cosmote TV είναι πρώτη σε μερίδιο αγοράς και αριθμεί σήμερα πάνω από 550.000 συνδρομητές με σχεδόν τους μισούς (220.000) να συνδέονται στην υπηρεσία Cosmote TV GO. 

Στην περίπτωση της Cosmote TV μέσω δορυφόρου υπάρχουν 5 δυνατότητες συνδρομών, οι οποίες διαφοροποιούνται από το περιεχόμενο που η κάθε μια προσφέρει.

Η οικονομικότερη επιλογή στην περίπτωση της Cosmote ονομάζεται Entry Pack, και κοστίζει 8,60 ευρώ το μήνα. Με αυτό οι τηλεθεατές μπορούν να παρακολουθήσουν στιγμιότυπα από τις αθλητικές διοργανώσεις που προβάλλονται στα αθλητικά κανάλια COSMOTE SPORT, μέσα από το κανάλι COSMOTE SPORT HIGHLIGHTS HD καθώς και σειρές Απροβολής και νέους κύκλους τηλεοπτικών σειρών μέσω του COSMOTE CINEMA 4HD. Παράλληλα οι συνδρομητές έχουν πρόσβαση σε παιδικά κανάλια, στο COSMOTE HISTORY, το κανάλι της Cosmote που είναι αφιερωμένο στην ελληνική ιστορία και τον πολιτισμό, σε κανάλια με ντοκιμαντέρ και ταξίδια όπως τα National Geographic και Travel Channel HD αλλά και σε μουσικά και ειδησεογραφικά κανάλια καθώς και κανάλια αφιερωμένα στη μόδα, στην υγεία και στην ευεξία. Στο συγκεκριμένο πακέτο είναι δώρο η κεραία αλλά η εγκατάστασή της χρεώνεται.

Το οικογενειακό πακέτο της εταιρείας, το λεγόμενο Family Pack είναι διαθέσιμο από 12,90 ευρώ το μήνα και περιλαμβάνει όλα τα προηγούμενα (Cosmote History, παιδικά, ειδησεογραφικά και μουσικά κανάλια καθώς και ντοκιμαντέρ) τα οποία συνδυάζει με αθλητικό περιεχόμενο και σειρές και ταινίες.Αναλυτικότερα με το Family Pack οι συνδρομητές έχουν πρόσβαση σε μέρος του αθλητικού περιεχομένου που έχει εξασφαλίσει η Cosmote TV, όπως αμερικανικά sports, ιστιοπλοϊα, εκπομπές αυτοκίνησης, υπαίθριες δραστηριότητες και extreme sports καθώς και σε σειρές και ταινίες μέσω των καναλιών COSMOTE CINEMA 3 , Sundance TV, FOX Life, FOX. Στο Family Pack πακέτο η Cosmote TV κάνει δώρο την κεραία καθώς και 50% επιδότηση στην εγκατάσταση.

Τα επόμενα δύο πακέτα της εταιρείας διαφοροποιούνται από την στόχευση, το ένα απευθύνεται στους λάτρεις του σινεμά και το άλλο στους φανατικούς φιλάθλους.

Στην πρώτη περίπτωση το πακέτο ονομάζεται Cinema Pack και κοστίζει 19,90 ευρώ το μήνα. Η διαφορά του με το προηγούμενο είναι ότι με αυτό οι συνδρομητές έχουν διαθέσιμα όλα τα κανάλια με σειρές και ταινίες της Cosmote TV (COSMOTE CINEMA 1HD, 2HD, 3 & 4HD, Village Cinema HD, TCM αλλά και τα FOX Life, FOX, Sundance TV HD). Κατά τα λοιπά και το Cinema Pack προσφέρει αθλητικά κανάλια με αμερικανικά sports, ιστιοπλοϊα, εκπομπές αυτοκίνησης, υπαίθριες δραστηριότητες και extreme sports (FOX SPORTS HD, Nautical Channel HD, Motorvision Channel HD, Outdoor Channel HD, EDGEsport HD) καθώς και παιδικά κανάλια, το COSMOTE HISTORY, κανάλια με ντοκιμαντέρ, μουσικήειδήσεις και διάφορα άλλα θεματικά.

Για τους λάτρεις του αθλητισμού το ιδανικό πακέτο ακούει στο όνομα Sports Pack και είναι διαθέσιμο στα 20 ευρώ το μήνα. Εδώ οι συνδρομητές απολαμβάνουν όλα τα αθλητικά κανάλια με αποκλειστικό περιεχόμενο από διοργανώσεις ποδοσφαίρου, μπάσκετ, μηχανοκίνητου αθλητισμού, τένις, beach volley, handball και πολλών άλλων αθλημάτων, καθώς και αθλητικές εκπομπές από την δημοσιογραφική ομάδα της COSMOTE TV. Παράλληλα έχουν πρόσβαση στα COSMOTE CINEMA 3, Sundance TV, FOX Life, FOX για ταινίες και σειρές ενώ και εδώ υπάρχουν διαθέσιμα τα παιδικά κανάλια, το COSMOTE HISTORY καθώς και κανάλια με ντοκιμαντέρ, ταξίδια, μουσική, ειδησεογραφία, μόδα, υγεία και ευεξία. 

Και στα δύο προαναφερθέντα πακέτα καθώς και στο Full Pack που ακολουθεί τόσο η κεραία όσο και η εγκατάσταση διατίθεται δωρεάν.

Το Full Pack αποτελεί πιο ολοκληρωμένο πακέτο της Cosmote και είναι διαθέσιμο από 25 ευρώ το μήνα. Εδώ οι συνδρομητές έχουν πρόσβαση σε όλο το αθλητικό περιεχόμενο της Cosmote καθώς και σε όλα τα κανάλια με τις σειρές και τις ταινίες. Φυσικά μιας και μιλάμε για το πιο ολοκληρωμένο πακέτο υπάρχει πρόσβαση και στα παιδικά κανάλια, το COSMOTE HISTORY, τα κανάλια με ντοκιμαντέρ, τα μουσικά και ειδησεογραφικά κανάλια καθώς και κανάλια αφιερωμένα στη μόδα, στην υγεία και στην ευεξία.

Να σημειωθεί ότι στην περίπτωση της δορυφορικής η Cosmote διαθέτει την νέα πλατφόρμα Hybrid μέσω της οποίας οι συνδρομητές έχουν πρόσβαση σε διαδραστικές υπηρεσίες όπως το COSMOTE TV PLUS, MOVIES CLUB, COSMOTE REPLAY TV κ.α. Παράλληλα η πλατφόρμα δίνει την δυνατότητα εγγραφής προγραμμάτων.

Στην περίπτωση της Cosmote όμως οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να μην επιλέξουν  δορυφορική τηλεόραση αλλά την νέα Over The Top πλατφόρμα της Cosmote TV η οποία με 19 ευρώ δίνει πρόσβαση σε περιεχόμενο από όλες τις θεαμτικές κατηγορίες : Αθλητικά, Κινηματογραφικά , Ντοκιμαντέρ, Ελληνικά και Παιδικά, από τα κανάλια αλλά και τον On Demand κατάλογος της υπηρεσίας.

Vodafone TV και αποκλειστική συνεργασία με το HBO

Το ορόσημο των 200.000 συνδρομητών έχει βάλει ως στόχο η Vodafone TV, η οποία ανακοίνωσε πρόσφατα μια μεγάλη αποκλειστική συνεργασία με το HBO.

Στην περίπτωση της Vodafone TV οι συνδρομητές μπορούν να επιλέξουν μεταξύ τριών διαθέσιμων πακέτων τα οποία διαφοροποιούνται και πάλι από το διαθέσιμο προς προβολή περιεχόμενο. Αξίζει να σημειωθεί ότι μπορεί να αποκτήσει κανείς Vodafone TV χωρίς να έχει σταθερό Vodafone.

Το απλό πακέτο της Vodafone TV κοστίζει 9,40 ευρώ το μήνα και δίνει πρόσβαση σε 40 και πλέον κανάλια καθώς και =σε όλες τις σειρές και τις ταινίες του HBO. 

Το δεύτερο πρόγραμμα με την ονομασία Vodafone TV Kids κοστίζει 12,40 ευρώ το μήνα και θα μπορούσαμε να το χαρακτηρίσουμε οικογενειακό. Εδώ οι συνδρομητές έχουν πρόσβαση σε 45 και πλέον κανάλια, σε όλες τις σειρές και τις ταινίες του HBO καθώς και σε 3.000 επεισόδια και ταινίες με παιδικούς ήρωες. 

Τέλος, υπάρχει και το Vodafone Tv Sports, Kids, το πιο ολοκληρωμένο πρόγραμμα της εταιρείας το οποίο δίνει πρόσβαση σε 50 και πλέον κανάλια, σε όλες τις σειρές και τις ταινίες του HBO ,στο παιδικό περιεχόμενο και φυσικά σε αθλητικό περιεχόμενο. Στο αθλητικό κανάλι της Vodafone, το οποίο περιλαμβάνει τα αθλητικά κανάλια της Nova, προβάλει την Euroleague, το Ελληνικό Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου καθώς και άλλες διεθνείς αθλητικές διοργανώσεις. 

Η υπηρεσία λειτουργεί μέσω του αποκωδικοποιητή Vodafone TV και προϋποθέτει ευρυζωνική σύνδεση (internet), ανεξαρτήτως παρόχου. Ο αποκωδικοποιητής παρέχεται στους συνδρομητές με κόστος 60€ και μπορεί να εξοφληθεί σε έως 24 δόσεις.

Οι συνδρομητές της Vodafone μπορούν να συνδέσουν έως και 2 φορητές συσκευές ταυτόχρονα, πλέον του αποκωδικοποιητή τους αλλά να βλέπουν ταυτόχρονα από 2 συσκευές (αποκωδικοποιητή + 1 φορητή συσκευή). Αξίζει να σημειωθεί ωστόσο πως η πρόσβαση στα κανάλια novasports, εφόσον συμπεριλαμβάνονται στη συνδρομή, προς το παρόν είναι δυνατή μόνο μέσω του αποκωδικοποιητή

Και εδώ υπάρχει διαθέσιμη η on demand υπηρεσία όπου έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν όποια στιγμή θέλουν την αγαπημένη τους ταινία ή σειρά μέσα από μια μεγάλη συλλογή ενώ υπάρχει και ταινιοθήκη για ενοικίαση ταινιών 1ης προβολής οι οποίες είναι διαθέσιμες για έως 48 ώρες από την στιγμή της ενοικίασης. 

 

Wind Vision σε συνεργασία με το Netflix

Στο όνομα Wind Vision ακούει η πρόσφατη υπηρεσία τηλεόρασης της Wind η οποία έχει αποκτήσει περίπου 55.000 συνδρομητές μέσα σε 18 μήνες.  

Πριν αναλύσουμε τις συνδρομές θα πρέπει να τονίσουμε ότι η WIND VISION απευθύνεται σε υφιστάμενους καθώς και νέους οικιακούς πελάτες σταθερής τηλεφωνίας & Internet της WIND, με ταχύτητες τουλάχιστον 6Mbps και 20-24Mbps για την παρακολούθηση περιεχομένου ανάλυσης 4K Ultra HD. 

Στην περίπτωση της WIND VISION οι διαθέσιμες συνδρομές είναι δύο τύπων και φυσικά η τιμή καθορίζεται από το διαθέσιμο περιεχόμενο. 

Το οικογενειακό πακέτο ή αλλιώς Family Pack έρχεται με χρέωση 9,90 ευρώ και περιλαμβάνει 60 και πλέον συνδρομητικά κανάλια.

Το πιο ολοκληρωμένο πακέτο, ονόματι Full Pack, κοστίζει 24,90 ευρώ, και περιλαμβάνει ό,τι το Family Pack μαζί με τα 6 κανάλια Novasports, αφού και η Wind αγοράζει αθλητικό περιεχόμενο από την Nova.

Να σημειωθεί ότι η Wind Vision έχει τέλη ενεργοποίησης 24,90 ευρώ ενώ τα τέλη απενεργοποίησης της υπηρεσίας εντός δέσμευσης κυμαίνονται από 49 έως 99 ευρώ ανάλογα με το αν θα υπάρξει επιστροφή εξοπλισμού ή όχι.

To ενδιαφέρον με την συνδρομητική υπηρεσία της Wind Vision είναι η συνεργασία της με το Netflix, το οποίο περιλαμβάνεται στο μενού της πλατφόρμας της και χρεώνεται απευθείας στον λογαριασμό του σταθερού τηλεφώνου, χωρίς να χρειάζεται να χρησιμοποιήσετε για την συνδρομή του Netflix πιστωτική ή χρεωστική κάρτας, και χωρίς δεσμεύσεις και ανεξάρτητα από το συμβόλαιο της WIND VISION. Σημειωτέον ότι για να παρακολουθήσετε Netflix μέσω της Wind Vision θα πρέπει να πληρώνετε έξτρα την συνδρομή του, επιλέγοντας όποιο από τα προγράμματα που περιγράψαμε παραπάνω θέλετε.

Να σημειωθεί ότι η Wind Vision διατίθεται χωρίς περιορισμό χρόνου, τόπου ή οθόνης, επιτρέπει στα μέλη της ίδιας οικογένειας να βλέπουν, την ίδια στιγμή, άλλα προγράμματα, σε άλλες οθόνες, τηλεόραση, κινητό, τάμπλετ. 

Τέλος, η Wind προσφέρει τις υπηρεσίες Catch up (ο συνδρομητής μπορεί να παρακολουθήσει τα αγαπημένα του προγράμματα μέχρι και 7 ημέρες από την αρχική τους προβολή), Επανεκκίνηση ζωντανού προγράμματος (αν χάσει ο θεατής την αρχή του προγράμματός μπορεί να πατήσει επανεκκίνηση και να το δει από την αρχή).

 

Νίκη Παπάζογλου
Νίκη Παπάζογλου

gazzetta
gazzetta reader insider insider