«Χρυσοί» μισθοί για τους επιτελείς του ΕΦΚΑ - Τον Οκτώβριο οι διαγωνισμοί για τους νέους μάνατζερς

Αγγελική Μαρίνου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
«Χρυσοί» μισθοί για τους επιτελείς του ΕΦΚΑ - Τον Οκτώβριο οι διαγωνισμοί για τους νέους μάνατζερς
Η θητεία των νέων managers -που θα προέρχονται από τον ιδιωτικό τομέα- θα είναι τριετής, ενώ οι μισθοί θα κυμαίνονται στα επίπεδα της αγοράς, προκειμένου να αποτελέσουν κίνητρο για τα στελέχη που θέλουν να μεταπηδήσουν στον ΕΦΚΑ.

Στα 7.483,104 ευρώ μικτά (από 4.000 ευρώ που παίρνει σήμερα) θα φτάνει ο μισθός του Διοικητή του ΕΦΚΑ, ενώ από 7.067,376 ευρώ μικτά θα ειπράττουν οι Υποδιοικητές, αλλά και οι νέοι managers που θα στελεχώσουν τις αυτοτελείς διευθύνσεις που έχουν συσταθεί στον υπερ-φορέα ασφάλισης.

Αντίστοιχα ο Επικεφαλής της Μονάδας Εσωτερικών Ερευνών θα λαμβάνει μηνιαίως 5.986 ευρώ (το 72% των μηνιαίων αποδοχών και επιδομάτων του Προέδρου του Αρείου Πάγου).

Σύμφωνα με την ΚΥΑ των υπουργείων Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων και Οικονομικών, από τους νέους μισθούς της διοίκησης του ΕΦΚΑ, προκαλείται επιπλέον ετήσια επιβάρυνση ύψους 253.321,00 € στο προϋπολογισμό του.

Στο μεταξύ, πληροφορίες θέλουν τον Οκτώβριο να προκηρύσσονται οι διαγωνισμοί εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την κάλυψη του 60%-70% των θέσεων γενικών διευθυντών και διευθυντών του νέου οργανογράμματος του ΕΦΚΑ που προβλέπει 13 γενικές διευθύνσεις, 63 διευθύνσεις ,12 υποδιευθύνσεις και 291 τμήματα.

Η θητεία των νέων managers -που θα προέρχονται από τον ιδιωτικό τομέα- θα είναι τριετής (με προοπτική ανανέωσης για άλλα τρία έτη), ενώ οι μισθοί θα κυμαίνονται στα επίπεδα της αγοράς, προκειμένου να αποτελέσουν κίνητρο για τα στελέχη που θέλουν να μεταπηδήσουν στον ΕΦΚΑ.

Δεδομένου ότι ο μισθός των γενικών διευθυντών του Δημοσίου δεν ξεπερνάει τα 3.000 ευρώ μεικτά, αντιλαμβάνεται κανείς πως οι αμοιβές των νέων στελεχών θα είναι τουλάχιστον διπλάσιες, ξεσηκώνοντας αντιδράσεις εντός αλλά και εκτός ΕΦΚΑ.

«Η κυβέρνηση, την ώρα που στενάζει η ελληνική κοινωνία από τις πολιτικές της επιλογές, δίνει αυτούς τους προκλητικούς μισθούς στη διοίκηση του ΕΦΚΑ και στον επικεφαλής της νέας Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων, που φτάνουν πάνω από 7.000 ευρώ» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Τομεάρχης Εργασίας του ΣΥΡΙΖΑ, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου. «Με τον ίδιο αντισυνταγματικό νόμο για τον ΕΦΚΑ, 150 μετακλητοί προϊστάμενοι διευθύνσεων, γενικοί διευθυντές και διευθυντές, που πρόκειται να προκηρυχθούν οι θέσεις τους, όπως μαθαίνουμε, από το Υπουργείο Εργασίας, θα λαμβάνουν μισθούς πρόκληση, οι γενικοί διευθυντές 8.000 ευρώ και οι διευθυντές 4.000 ευρώ. Νόμος Χατζηδάκη, ο οποίος δεν είναι απλώς πρόκληση σήμερα για τον μέσο Έλληνα, για τον κάθε πολίτη, που στενάζει από την ακρίβεια, την ενεργειακή κρίση και τις κυβερνητικές πολιτικές, αλλά είναι και κατάφωρα αντισυνταγματικός, καθώς παραβιάζει τη βασική αρχή του Συντάγματος ότι στις θέσεις αυτές πρέπει να υπηρετούν μόνιμοι δημόσιοι υπάλληλοι» επισημαίνει.

Οι νέοι managers θα τοποθετηθούν στον τομέα αξιοποίησης των ακινήτων και του εκσυγχρονισμού των προμηθειών, στον τομέα της πληροφορικής, των οικονομικών υπηρεσιών, των εισφορών, των ελέγχων, των τεχνικών υπηρεσιών και στέγασης και στον τομέα στρατηγικής και ανάπτυξης.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Μίνι ασφαλιστικό νομοσχέδιο: Πλαφόν στις επικουρικές, παραγραφή οφειλών σε ΕΦΚΑ-ΟΠΕΚΑ και αύξηση μισθών στο Δημόσιο

Έρχεται το μίνι ασφαλιστικό νομοσχέδιο: Αυξάνονται οι δόσεις για χρέη προς τον ΕΦΚΑ - Παραγραφή οφειλών στην 10ετία

Χατζηδάκης: Σε ποιους θα γίνει παραγραφή χρεών προς τον ΕΦΚΑ - Στην τελική ευθεία οι κύριες συντάξεις

gazzetta
gazzetta reader insider insider