Tax & Labour | Φορολογικά

Υβριδικός κλειδάριθμος με mail και SMS για το επίδομα των 800 ευρώ

Θανάσης Κουκάκης

Να βάλει τέρμα στις προσελεύσεις στις εφορίες για την προμήθεια κλειδαρίθμων επιχειρεί η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ).

Τις τελευταίες ημέρες έχουν υποβληθεί στο Taxisnet περίπου 35.000 αιτήσεις για κλειδάριθμο με τις μισές από αυτές να αφορούν σε νέους φορολογουμένους.

Η υποβολή αυτή δεν είναι τυχαία. Οι φορολογούμενοι θα πρέπει να διαθέτουν κλειδάριθμο για να υποβάλουν την αίτηση για το επίδομα των 800 ευρώ.

Αναζητούνται λύσεις

Στη βάση αυτή ο επικεφαλής της ΑΑΔΕ Γιώργος Πιτσιλής αναζητά λύσεις προκειμένου οι νέοι κλειδάριθμοι να αποσταλούν στους φορολογουμένους με SMS στο κινητό τους τηλέφωνο και μέσω e-mail.

Το σχέδιο είναι ο κλειδάριθμος να σπάσει σε δύο τμήματα για λόγους ασφαλείας. Το πρώτο τμήμα θα σταλεί με SMS και το δεύτερο με e-mail.

Καθώς η διαδικασία απαιτεί την ταυτοποίηση του αριθμού του κινητού τηλεφώνου, ο φορολογούμενος ο οποίος έχει υποβάλει ηλεκτρονικά αίτηση για κλειδάριθμο θα κληθεί να δηλώσει επιπλέον τον αριθμό της ταυτότητας ή του διαβατηρίου του και τον ΙΒΑΝ του τραπεζικού του λογαριασμού.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS: