Tip of the Day

Έρχεται πρόγραμμα κατάρτισης σε νέες τεχνολογίες για 10.000 εργαζόμενους

Μία νέα επιδοτούμενη από το ΕΣΠΑ δράση εξατομικευμένης συμβουλευτικής, κατάρτισης και πιστοποίησης 10.000 εργαζομένων του ιδιωτικού τομέα όλων των παραγωγικών κλάδων της οικονομίας προωθεί το υπουργείο Ανάπτυξης.

Aφορά σε όσους επιθυμούν να αναβαθμίσουν τις ψηφιακές γνώσεις τους και να καταρτιστούν τόσο σε εξειδικευμένες όσο και οριζόντιες ψηφιακές ειδικότητες και θεματικές, με σκοπό τη βελτίωση των δεξιοτήτων τους καθώς και την ενίσχυση της επαγγελματικής τους ικανότητας. Αντικείμενο, είναι η κατάρτιση και ενίσχυση των επαγγελματικών ψηφιακών προσόντων των ωφελούμενων, σε όλες τις περιφέρειες της Ελλάδας.

Στόχος είναι, όπως αναφέρεται στην προκήρυξη, η απόκτηση νέων γνώσεων, δεξιοτήτων και ικανοτήτων (σύμφωνα με το διεθνές πρότυπο ISO/IEC 17024 ή ισοδύναμο ή τον ΕΟΠΠΕΠ) που θα ενισχύσουν ουσιωδώς τη δυνατότητα για την απασχόλησή τους, την προοπτική βελτίωσης των όρων απασχόλησής τους και την επαγγελματική τους κινητικότητα για την εξασφάλιση των καλύτερων εργασιακών συνθηκών και την προσαρμογή τους στις διαρθρωτικές αλλαγές του επιχειρηματικού περιβάλλοντος και της οικονομίας εν γένει.

Με βάση το επίπεδο της εμπειρίας και του εκπαιδευτικού επιπέδου των ωφελούμενων και τα αποτελέσματα που θα προκύψουν από τη διάγνωση των αναγκών τους, με άξονα τη συμβουλευτική διαδικασία και εξειδικευμένα εργαλεία, θα υπάρξει ειδικός σχεδιασμός διαβαθμισμένου επιπέδου εξειδίκευσης προγραμμάτων.  Στα προγράμματα κατάρτισης δεν θα εμπλέκονται κατ' ουδένα τρόπο οι επιχειρήσεις που απασχολούν τους ωφελούμενους. Από τη συμμετοχή στο πλαίσιο της παρούσας πρόσκλησης εξαιρούνται οι αυτοαπασχολούμενοι κάθε μορφής.

Το πρόγραμμα θα ονομάζεται «Σύγχρονες και βιώσιμες θέσεις απασχόλησης στο πλαίσιο του ψηφιακού μετασχηματισμού της εθνικής οικονομίας» και θα έχει προϋπολογισμό περίπου 20 εκατ. ευρώ.

TAGS: