BACKSTORY

Πρώτη φορά τόσος τζίρος - Περί φορολογικού πιστοποιητικού - 50 ημέρες περιθώριο

Πρώτη φορά τόσος τζίρος

Η μεταπασχαλινή εβδομάδα ξεκινά με το βλέμμα στραμμένο στην ερχόμενη Παρασκευή. Τότε που θα έλθει η αξιολόγηση από την S&P με τα στοιχήματα να δίνουν και παίρνουν αν και κατά πόσο θα έλθει η επενδυτική βαθμίδα. Δημοσίως, οι προσδοκίες τόσο από πλευράς κυβέρνησης όσο και από πλευράς ΤτΕ, είναι υποβαθμισμένες, αλλά η συμπεριφορά του Χρηματιστηρίου άλλα δείχνει καθώς είχαμε να δούμε πολλά χρόνια συνεδρίαση Μεγάλης Πέμπτης με τζίρο κοντά στα 100 εκατ. ευρώ. Κοντός ψαλμός αλληλούια...

Περί φορολογικού πιστοποιητικού

Εν τω μεταξύ λίγο πριν κουνήσει μαντήλι από το Χρηματιστήριο, το Πλαίσιο μας ενημέρωσε ότι από μερικό επιτόπιο φορολογικό έλεγχο για τη χρήση του 2019 προέκυψαν πρόσθετοι καταβλητέοι φόροι και προσαυξήσεις ύψους 110 χιλιάδες ευρώ. Ο φόρος εισοδήματος, πάντως, εκείνης της χρονιάς από φορολογητέα κέρδη ήταν 250 χιλιάδες ευρώ, και μια ουσιαστική διαφορά την βλέπω. Και αναρωτιέμαι. Δεν έδωσε φορολογικό πιστοποιητικό ο ορκωτός ελεγκτής; Από ό,τι διαπιστώνω, η BDO που έκανε το σχετικό φορολογικό έλεγχο, είχε δώσει.

Τα... βραβεία της ΜΠΛΕ ΚΕΔΡΟΣ

Έψαχνα να βρω τι έγινε στη Γενική Συνέλευση της ΜΠΛΕ ΚΕΔΡΟΣ, η οποία έγινε πρωί πρωί Μεγάλης Παρασκευής λίγο πριν την αποκαθήλωση. Η εταιρία δεν εξέδωσε ανακοίνωση, και μάλλον θα την εκδώσει σήμερα πρωί πρωί με την αυγή για να μάθουμε επισήμως για την έγκριση τροποποίησης αντληθέντων κεφαλαίων, και μαζί με αυτό να πάρει το βραβείο εργατικότητας. Δεν ξέρω αν θα πάρει, όμως, και το βραβείο διαφάνειας από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, η οποία ήταν μέχρι στιγμής υπέρ το δέον ελαστική με την εταιρία, που, θυμίζω μπήκε με πατέντα συνδυασμού δημόσιας εγγραφής και ιδιωτικής τοποθέτησης στο ΧΑ. Και δεν ξέρω γιατί η εταιρία δείχνει να ξεπέρασε το 20% που προβλέπει ο νόμος για αλλαγή χρήσης αντληθέντων κεφαλαίων, χωρίς προηγούμενη απόφαση Γενικής Συνέλευσης αν και η ίδια ισχυρίζεται ότι η υπέρβαση καλύφθηκε από ιδία κεφάλαια. Άντε να δούμε, πώς ακριβώς προκύπτει ότι τα ίδια κεφάλαια ήταν ιδία και όχι άλλα που βαφτίστηκαν ιδία.

50 ημέρες περιθώριο

Την τελευταία εργάσιμη της προθεσμίας που προβλέπει ο νόμος θα ανακοινώσει το Ιατρικό Αθηνών τα αποτελέσματα χρήσης 2022, και συγκεκριμένα την Παρασκευή 28 Απριλίου. Η ενημέρωση προς τους αναλυτές θα γίνει 50 ημέρες μετά δηλαδή στις 20 Ιουνίου. Προφανώς, η εταιρία τους δίνει χρόνο για να... χωνέψουν τα αποτελέσματα και να επιδοθούν σε μακρά και ενδελεχή μελέτη των οικονομικών στοιχείων.

TAGS: