Σε περιβαλλοντική διαβούλευση τα real estate/τουριστικά projects του Αρ. Μπελλέ στην Αργολίδα – Το 4άστερο ξενοδοχείο και οι 25 βίλες

Γιώργος Παπακωνσταντίνου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Σε περιβαλλοντική διαβούλευση τα real estate/τουριστικά projects του Αρ. Μπελλέ στην Αργολίδα – Το 4άστερο ξενοδοχείο και οι 25 βίλες
Σε διαβούλευση έως τις 27 Οκτωβρίου τέθηκαν οι Μελέτες Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για την ανέγερση Ξενοδοχειακού συγκροτήματος τεσσάρων αστέρων, δυναμικότητας 208 κλινών και την υλοποίηση ξενοδοχειακού καταλύματος 25 διαμερισμάτων με πισίνες στην περιοχή Ναυπλίου – Αργολίδα. Ποιες είναι οι επενδύσεις. 

Σε διαβούλευση έως τις 27 Οκτωβρίου τέθηκε η Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) για την ανέγερση ξενοδοχειακού συγκροτήματος τεσσάρων (4) αστέρων, δυναμικότητας 208 κλινών (74 δίκλινα δωμάτια, 18 Junior Σουίτες, 2 Σουίτες) στην περιοχή Γουρνίζα (Δημοτικής Ενότητας Νέας Τίρυνθας, Δήμου Ναυπλιέων, Περιφερειακής Ενότητας Αργολίδα), ιδιοκτησίας της «SUNNYLAND Α.Ε. Εκμετάλλευσης Ακινήτων», που σχετίζεται με τον κ. Αριστείδη Μπελλέ, γνωστό στο παρελθόν από τη δραστηριοποίησή του στον χώρο των ιχθυοκαλλιεργειών μέσω της Νηρέας, δηλαδή του ενός εκ των δύο, κάποτε, μεγάλων ομίλων του κλάδου, μαζί με τη Σελόντα της οικογένειας Στεφανή.

Μέχρι τις 27/10 τέθηκε σε διαβούλευση η ΜΠΕ και για ένα ακόμα μεγάλο project που σχετίζεται με τον επιχειρηματία, που έχει κάνει τα τελευταία έτη στροφή προς το real estate και τον τουρισμό, που αφορά στην κατασκευή ξενοδοχειακού καταλύματος 25 διαμερισμάτων με πισίνες και ενός κεντρικού κτιρίου με κοινόχρηστους χώρους υποδοχής και παροχής υπηρεσιών» στη θέση «Μεγάλο Άνοιγμα ή Κοπρισιά» Γιαλασίου (Δήμος Επιδαύρου), με φορέα επένδυσης την «ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΟ RESORT ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ Α.Ε.».

Το 4 αστέρων ξενοδοχείο

Όσον αφορά στο πρώτο project, σύμφωνα με την ΜΠΕ, το συνολικό κόστος εκτιμάται σε 20 εκατ. ευρώ (χωρίς ΦΠΑ), με το σύνολο κτηριακών κατασκευών να υπολογίζεται σε 9.970.000 ευρώ, το σύνολο διαμορφώσεων περιβάλλοντος χώρου κτηρίων σε 4.650.000 ευρώ, τις υποδομές σε 3.650.000 ευρώ, τους χώρους πρασίνου - αναψυχής σε 780.000 ευρώ και το οδικό δίκτυο σε 950.000 ευρώ.

Το υπό μελέτη έργο, αφορά την κατασκευή ενός ξενοδοχειακού συγκροτήματος κατηγοριοποίησης τεσσάρων αστέρων, συνολικής επιφάνειας δόμησης 4.748 τ.μ., δυναμικότητας 208 κλινών, με ένα κεντρικό κτήριο και με διώροφες πτέρυγες δωματίων περιμετρικά του οικοπέδου με «πρόσωπο» στο οργανωμένο εσωτερικά περιβάλλον, εντός ακινήτου συνολικής έκτασης 20.579,61 τ.μ.. Επιπλέον, προβλέπεται εντός του οικοπέδου, να κατασκευαστεί ένα εκτεταμένος πράσινος χώρος ο οποίος θα αποτελείται από μια ζώνη αυστηρά σχεδιασμένου κήπου και δύο σχετικά πιο χαλαρές περιοχές όπου τοποθετούνται και οι πισίνες του συγκροτήματος. Το project φιλοδοξεί να παρέχει πολυτελείς υπηρεσίες στους ενοίκους- επισκέπτες καθώς και χώρους απασχόλησης παιδιών.

Όπως αναφέρεται στην ΜΠΕ, η βασική αρχή του σχεδιασμού του ξενοδοχειακού συγκροτήματος ήταν να δημιουργηθεί ένα εσωτερικό περιβάλλον αισθητικά και λειτουργικά ελεγχόμενο. Με γνώμονα την παραπάνω αρχή σχεδιάστηκε ένα ξενοδοχειακό συγκρότημα με διώροφες πτέρυγες δωματίων, με αυστηρή αναφορά στο οικοδομικό περιβάλλον του Ναυπλίου, περιμετρικά του γηπέδου ώστε να έχουν πρόσωπο στο οργανωμένο εσωτερικά περιβάλλον. Οι πτέρυγες των δωματίων, έχουν δύο σχεδιαστικές απόψεις και οι λεπτομέρειες τους παραπέμπουν στα νεοκλασικά της περιοχής. Το κεντρικό κτήριο, το όμορο κτήριο αίθουσας πολλαπλών χρήσεων- εκδηλώσεων και το εστιατόριο είναι ένα σύνθετο συγκρότημα που εν μέρει για τη στέγαση τους, δανείζονται τις καλύψεις με χαμηλό τρούλο που αποτελούν άμεση αναφορά σε υπάρχοντα κτίσματα στο Ναύπλιο.

Σύμφωνα με την ΜΠΕ, η είσοδος στο συγκρότημα καθώς και ο χώρος υποδοχής των χρηστών (Reception) στεγάζονται σε ένα επίμηκες κτήριο με δίρριχτη στέγη. Η πλευρά του κτηρίου προς τον κήπο θα έχει παράπλευρη στοά επενδυμένη με πέτρα όπου θα στεγαστούν οι υπαίθριες ανάγκες του χώρου υποδοχής (τραπεζάκια αναμονής, χώρος εναπόθεσης αποσκευών κλπ.). Επιπλέον, σχεδιάστηκε ένας εκτεταμένος πράσινος χώρος με καλλωπιστικά φυτά και δέντρα ο οποίος αποτελείται από μια ζώνη αυστηρά σχεδιασμένου κήπου και δύο σχετικά πιο χαλαρές περιοχές όπου τοποθετούνται και οι πισίνες του συγκροτήματος. Οι χρωματισμοί, ακολουθούν τις οικοδομικές ζώνες των κτηρίων από τη στέγη με την περιμετρική φρίζα έως τη βάση του κτηρίου και ακολουθούν υπάρχοντα πρότυπα. Τα κουφώματα θα γίνουν ξύλινα με ανάλογες διαμορφώσεις στα καΐτια (διακοσμητικά στοιχεία). Για τις πέτρινες επενδύσεις θα χρησιμοποιηθεί τοπική πέτρα κατά το δυνατόν δίνοντας έμφαση στον χαρακτήρα της περιοχής.

Το υπό μελέτη ξενοδοχειακό συγκρότημα απαρτίζεται από κτήρια τα οποία τοποθετούνται περιμετρικά του οικοπέδου και περιμετρικά του κεντρικού κτηρίου. Πιο συγκεκριμένα, η συνολική επιφάνεια δόμησης εκτιμάται σε 4.748 τ.μ. με την κάλυψη να εκτιμάται σε 4.350 τ.μ., τον όγκο των κτηρίων σε 24.932 τ.μ. και το σύνολο των ημι-υπαίθριων χώρων σε 935 τ.μ.. Δυτικά του συγκροτήματος, έχουν σχεδιαστεί 95 θέσεις στάθμευσης.

Οι 25 βίλες στην Επίδαυρο

Σχετικά με την έτερη επένδυση, εκτιμώμενου ύψους αρκετών εκατομμυρίων ευρώ, σύμφωνα με όσα αναφέρονται στη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων που μπήκε σε δημόσια διαβούλευση, αφορά στη δημιουργία νέου ξενοδοχειακού καταλύματος 25 διαμερισμάτων 4* με πισίνες και ενός κεντρικού κτιρίου με κοινόχρηστους χώρους υποδοχής και παροχής υπηρεσιών. Η δυναμικότητά του θα είναι 156 κλίνες επί γηπέδου επιφάνειας 20.929,26 τ.μ.

Ο όγκος της συνολικής κατοικίας έχει διασπαστεί σε διαφορετικά κτίρια κύριας και μη χρήσης. Χωρίζεται σε δεκατρείς ισόγειες, εννέα διώροφες και τρεις υπόσκαφες κατοικίες όπου ενώνονται μεταξύ τους με πέργκολα και κάθε μία διαθέτει ιδιωτική βεράντα και πισίνα. Επιπλέον, υπάρχουν τέσσερις υπόσκαφες αποθήκες, ένα V γυμναστήριο, μια υπόσκαφη κουζίνα, η οποία διαθέτει υπόγειο και ένα κτίριο υποδοχής, στο οποίο υπάρχει υπόγειο με τις χρήσεις γραφείων και λοιπών λειτουργειών. Ο κύριος λόγος της διάσπασης, ως συνθετική αρχή, έγκειται στην προσπάθεια να ενσωματωθεί όσο το δυνατόν καλύτερα η κατασκευή στο φυσικό τοπίο. Το σύνολο της πραγματοποιούμενης κάλυψης του νεόδμητου συγκροτήματος είναι 4.121,35 τ.μ. και της πραγματοποιούμενης δόμησης 3.766,99 τ.μ.

Τα συγκροτήματα, ενώνονται τόσο πρακτικά, με μία ενδιάμεση τοιχοποιία, όσο και οπτικά καθώς οι πέργκολες διατηρούν μια σχεδιαστική νοητή συνέχεια μεταξύ των όγκων που βρίσκονται στο ίδιο επίπεδο. Επιπλέον, τα συγκροτήματα κτιρίων βρίσκονται σε διαφορετικά υψομετρικά επίπεδα ακολουθώντας την διαμόρφωση του φυσικού εδάφους. Οργανική σχεδιαστική προσέγγιση ακολουθούν και οι μπαζωμένες βεράντες που δημιουργούνται, οι οποίες ακολουθούν συγχρόνως και τις υψομετρικές του εδάφους, καθώς και οι κολυμβητικές δεξαμενές.

Η πρόσβαση στο ξενοδοχειακό κατάλυμα θα γίνεται νοτιοδυτικά από δημοτική οδό πλάτους 5 m. Σε αυτό το σημείο θα υπάρχει χώρος στάθμευσης 38 θέσεων. Από τον χώρο στάθμευσης η προσπέλαση στους χώρους του ξενοδοχειακού καταλύματος θα γίνεται είτε με σκάλα, είτε με επικλινή ανελκυστήρα (τελεφερίκ). Η σκάλα ακολουθεί την φυσική κλίση του εδάφους με μεγάλα πλατύσκαλα τα οποία δημιουργούν εισόδους για το κάθε επίπεδο του ξενοδοχείου. Ο επικλινής ανελκυστήρας ακολουθεί και αυτός την φυσική κλίση του οικοπέδου, δημιουργώντας στάσεις όσες και τα επίπεδα του ξενοδοχείου διευκολύνοντας την προσπέλαση ατόμων με ειδικές ανάγκες, μεταφορά βαλιτσών και άλλων αντικειμένων, καθώς και διαδρομή προσπέλασης σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης. Επίσης, χάρη στη χρήση επικλινούς ανελκυστήρα αποφεύγονται οι μεγάλες εκσκαφές που θα ήταν απαραίτητες για τη δημιουργία ράμπας για την προσπέλαση των παραπάνω. Λόγω της χρήσης του τελεφερίκ μεγιστοποιείται η φύτευση, καθώς σε σχέση με την ράμπα, μόνο ένα τμήμα από τις ράγες δεν θα είναι φυτεμένο. Με αυτόν τον τρόπο διατηρείτε το φυσικό ανάγλυφο του οικοπέδου. Η πραγματοποιούμενη συνολική δόμηση έχει υπολογιστεί σε 3766,99 m2 και η πραγματοποιούμενη κάλυψη σε 4121,35 τ.μ.

Σύμφωνα με την ΜΠΕ, το κεντρικό κτίριο θα έχει επιφάνεια 407,99 τ.μ. , οι ισόγειες κατοικίες θα έχουν επιφάνεια 926,03τ.μ., οι διώροφες κατοικίες θα έχουν επιφάνεια 683,23 τ.μ., οι υπόσκαφες κατοικίες θα έχουν επιφάνεια 305,69 τ.μ., άλλες οι ισόγειες κατοικίες θα έχουν επιφάνεια 542,98 ή 687,60 ή 213,47 τ.μ..

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Σιδηρόδρομος: Πώς και πότε θα επανέλθει το δίκτυο – Η προσωρινή λύση, ο ορίζοντας έτους, οι ζημίες άνω των 160 εκατ. ευρώ λόγω Daniel

Έρχεται «νέο αίμα» στο Χρηματιστήριο – Το mega IPO του ΔΑΑ, η Optima Bank και οι τρεις ΑΕΕΑΠ

Ακίνητα: Η Αθηναϊκή Ριβιέρα ξεπερνά για πρώτη φορά τη Μύκονο στη ζήτηση πολυτελών κατοικιών

gazzetta
gazzetta reader insider insider