Γεωργιάδης: Οι δεσμεύσεις για τις μεταρρυθμίσεις στην υγεία και οι δύσκολες αποφάσεις

Έφη Τσιβίκα
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Γεωργιάδης: Οι δεσμεύσεις για τις μεταρρυθμίσεις στην υγεία και οι δύσκολες αποφάσεις
Το δρόμο που χάραξε ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης θα ακολουθήσει ο νέος Υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, με τη δέσμευση για συνέχιση και ολοκλήρωση των μεταρρυθμίσεων στην υγεία που έχουν ήδη δρομολογηθεί. 

Το δρόμο που χάραξε ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης θα ακολουθήσει ο νέος Υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, με τη δέσμευση για συνέχιση και ολοκλήρωση των μεταρρυθμίσεων που έχουν ήδη δρομολογηθεί.

Κατά την τελετή παράδοσης – παραλαβής που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Πέμπτης, δήλωσε ευτυχής για την ομάδα που του παραδίδει ο απερχόμενος Υπουργός, προσβλέποντας σε μία πολύ καλή συνεργασία, με στόχο την παροχή καλύτερων υπηρεσιών υγείας στους πολίτες.

«Έρχομαι διαδεχόμενος έναν άξιο Υπουργό. Ασφαλώς θα συνεχίσουμε όλες τις μεταρρυθμίσεις τις οποίες έχετε ξεκινήσει και θα τις ολοκληρώσουμε με προσήλωση στον σκοπό που παραμένει ένας και κοινός: να παρέχουμε όσο το δυνατόν τις καλύτερες υπηρεσίες υγείας στους συμπολίτες μας, που τις έχουν απόλυτη ανάγκη, και είναι ηθική μας υποχρέωση και πολιτική μας υποχρέωση να βρούμε τον τρόπο να τους τις παρέχουμε όσο μπορούμε καλύτερα.
Πάνω, λοιπόν, σε αυτά τα βήματα θα συνεχίσουμε
», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Σημειώνεται ότι ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης παραδίδει στο νέο Υπουργό έναν φάκελο με πολυάριθμες μεταρρυθμίσεις, μεταξύ των οποίων η στελέχωση και αναβάθμιση των υποδομών του ΕΣΥ, ο νέος Υγειονομικός Χάρτης, ο εκσυγχρονισμός του ΕΚΑΒ, η ολοκλήρωση του δικτύου 19 μονάδων ΜΑΦ για εγκεφαλικά επεισόδια, το Εθνικό Δίκτυο Τραύματος, η νέα Εθνική Φαρμακευτική Πολιτική, το σχέδιο νόμου για την Άνοια, η ψυχιατρική μεταρρύθμιση, ο ψηφιακός μετασχηματισμός της υγείας και η μεταρρύθμιση του ΕΟΠΥΥ και του ΕΟΦ.

«Έχω πλήρη συνείδηση ότι αυτό δεν είναι ένα εύκολο Υπουργείο», δήλωσε, ο Άδωνις Γεωργιάδης, τονίζοντας ότι «δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο, η δουλειά ξεκινάει από αύριο».

Μία από τις πρώτες προτεραιότητες του νέου Υπουργού φαίνεται ότι είναι η προσπάθεια για ενίσχυση του εμβολιασμού έναντι της Covid 19, με δεδομένη και την έξαρση που παρατηρείται αυτήν την περίοδο και αναμένεται να ενταθεί το επόμενο διάστημα.

Όπως ανέφερε, «Πρέπει να εντείνουμε την προσπάθειά μας για τον εμβολιασμό. Έχουμε μείνει λίγο πίσω. Κάπως ξεχάσαμε ως κοινωνία την πανδημία, αλλά η πανδημία είναι παρούσα».

Έρχονται δύσκολες αποφάσεις

Λαμβάνοντας τη σκυτάλη από τον προκάτοχό του, ο Άδωνις Γεωργιάδης, έκανε λόγο για δύσκολες αποφάσεις τις οποίες θα κληθεί να λάβει, κάνοντας ειδική αναφορά στο φλέγον για τη φαρμακοβιομηχανία ζήτημα των υποχρεωτικών εκπτώσεων και επιστροφών (rebate και clawback).

«Θέλω να ξέρετε ότι έχω συνείδηση των προβλημάτων. Έχουμε να πάρουμε και δύσκολες αποφάσεις, δεν είναι όλα ευχάριστα. Αποφάσεις που έχουν να κάνουν με το clawback και με το rebate, με τον τρόπο που θα εφαρμόσουμε τις μεταρρυθμίσεις σε όλους αυτούς τους χώρους, όπου οι αποφάσεις δεν είναι πάντα ευχάριστες», ανέφερε.

Παρόλα αυτά δήλωσε ότι αναλαμβάνει το υπουργείο «με πολύ κέφι», τονίζοντας ότι η τοποθέτησή του στην ηγεσία του είναι μεγάλη τιμή αλλά και μεγάλη ευθύνη, ενώ δεσμεύτηκε ότι η πόρτα του θα είναι πάντα ανοιχτή προς τους ανθρώπους που το υπηρετούν.

«Δεν θα φεισθούμε χρόνου και κόπου για να κάνουμε το καθήκον μας. Μας το ανέθεσε ο Πρωθυπουργός, κύριος Κυριάκος Μητσοτάκης και θεωρώ ότι είναι πολύ μεγάλη και η τιμή αλλά και η ευθύνη να αναλαμβάνεις την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Χρυσοχοΐδης: Η υγεία περνάει σε πολύ καλά χέρια

Ο απερχόμενος Υπουργός Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, αφού αναφέρθηκε στο έργο που έγινε κατά την εξάμηνη θητεία του, δήλωσε βέβαιος για την αποτελεσματικότητα του νέου Υπουργού, εκφράζοντας την πεποίθηση ότι θα ανταποκριθεί στις προσδοκίες των Ελλήνων.

«Με τη χθεσινή απόφαση του Πρωθυπουργού η υγεία περνάει πραγματικά σε πολύ καλά χέρια. Στα χέρια ενός άξιου και αποτελεσματικού πολιτικού, με τον οποίο η συμπόρευσή μας την τελευταία δεκαετία και παραπάνω, από την εποχή των κυβερνήσεων της προηγούμενης δεκαετίας, δηλαδή των κυβερνήσεων της κρίσης, πραγματικά έχει έναν χαρακτήρα ιστορικό, βαθιά πολιτικό, γιατί δώσαμε μάχες, σκληρές, σε μια εποχή η οποία ήταν αναμέτρηση με τις δυνάμεις του λαϊκισμού αλλά και τις δυσκολίες τις πραγματικές που αντιμετωπίσαμε για να διαχειριστούμε την κρίση», δήλωσε. Και πρόσθεσε:

«Κύριε Υπουργέ της Υγείας, αγαπητέ Άδωνι, καλέ μου φίλε, είναι βέβαιον ότι θα είσαι άξιος, αποτελεσματικός Υπουργός χωρίς καμιά αμφιβολία. Στα χέρια σου η δημόσια διοίκηση θα πάει στο μέλλον με τολμηρά βήματα, αλλά ταυτόχρονα σταθερά και βιώσιμα βήματα για να ανταποκριθούμε στις προσδοκίες των Ελλήνων».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Γεωργιάδης στο Υπ. Υγείας: Δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο, η δουλειά ξεκινάει από αύριο

Γεωργιάδης στο υπ. Υγείας: Οι συγκρούσεις του παρελθόντος και οι προκλήσεις του μέλλοντος

Γεωργιάδης: Θα δώσω τον καλύτερο μου εαυτό, σε έναν χώρο γνώριμο σε μένα από το παρελθόν

gazzetta
gazzetta reader insider insider