Πολιτική | Διεθνή

Μπάιντεν για επιπλέον οπλισμό στην Ουκρανία: Δεν είναι επιθετική απειλή για τη Ρωσία

Newsroom

Μήνυμα ενότητας των χωρών της Δύσης και στήριξης της Ουκρανίας για τον πόλεμο που δέχεται από τη Ρωσία έστειλε ο Αμερικανός πρόεδρος, Τζο Μπάιντεν, στον απόηχο των ανακοινώσεων για περαιτέρω αποστολή στρατιωτικού εξοπλισμού προς το Κίεβο από τις ΗΠΑ και άλλες χώρες.

Μιλώντας από τον Λευκό Οίκο, ο Μπάιντεν υπογράμμισε πως η Ουάσινγκτον θα στείλει  στην Ουκρανία 31 άρματα μάχης τύπου M1 ABRAMS αξίας 400 εκατομμυρίων δολαρίων. Ακόμα, σημείωσε πως οι ΗΠΑ θα εκπαιδεύσουν Ουκρανούς στρατιώτες όσο το δυνατό πιο γρήγορα για τα άρματα.

Ακόμα, ο πρόεδρος των ΗΠΑ μίλησε για την απόφαση της Γερμανίας να στείλει 14 άρματα Leopard 2 στο Κίεβο, λέγοντας πως «η Γερμανία πραγματικά βγήκε μπροστά».

Ο Μπάιντεν υποστήριξε πως οι αποστολές οπλισμού στην Ουκρανία δεν αποτελούν επιθετική απειλή για τη Ρωσία, ενώ υποστήριξε μιλώντας για τον Ρώσο πρόεδρο, Βλαντίμιρ Πούτιν: «Ο Πούτιν ήταν λάθος, οι χώρες της Δύσης είναι ενωμένες». 

Ζελένσκι: Σημαντικό βήμα στην πορεία προς τη νίκη

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι χαιρέτισε την ανακοίνωση του Αμερικανού ομολόγου του Τζο Μπάιντεν για την παράδοση 31 αρμάτων μάχης Abrams στο Κίεβο, χαρακτηρίζοντάς την «σημαντικό βήμα στην πορεία προς τη νίκη».

Σε ανάρτησή του στο Twitter, o ουκρανός πρόεδρος συμπλήρωσε: «Σήμερα ο ελεύθερος κόσμος είναι ενωμένος όσο ποτέ άλλοτε σε έναν κοινό στόχο», τον οποίο περιέγραψε ως «απελευθέρωση» της Ουκρανίας.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS: