Πολιτική | Ελλάδα

Μητσοτάκης για Τουρκία: Κανείς δεν μπορεί να παίζει με την Ελλάδα

Newsroom

Ξεκάθαρο μήνυμα προς την Τουρκία πως κανείς δεν μπορεί να παίζει με την Ελλάδα, έστειλε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Μιλώντας στο ραδιόφωνο «Σφαίρα» ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι είναι επιλογή της Αθήνας να μην «τσιμπάει» στο κρεσέντο των τουρκικών προκλήσεων που όπως είπε έχουν ξεπεράσει τα όρια. Εκτίμησε ότι οι ίδιοι οι Τούρκοι θεωρούν ότι οι προκλήσεις οφείλονται σε προεκλογικούς λόγους.

Άφησε ανοιχτό το παράθυρο διαλόγου με την Άγκυρα λέγοντας ότι «μπορούμε να μιλάμε, έστω να συμφωνούμε ότι διαφωνούμε», επισημαίνοντας τις ισχυρές συμμαχίες και τις Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας μας.

Αναφερόμενος στο θέμα της επιδότησης του ηλεκτρικού ρεύματος, για το οποίο αναμένονται ανακοινώσεις από την κυβέρνηση, ο κ. Μητσοτάκης, έκανε λόγο για κλιμακωτή επιδότηση στους πολίτες ώστε να εξοικονομούν ενέργεια. «Το να ρίξεις τη θερμοκρασία ή να την αυξήσεις δύο βαθμούς κάνει μεγάλη διαφορά», τόνισε και επισήμανε ότι θα υπάρχει μία παρέμβαση και στο πετρέλαιο. «Θα πάρουμε τα κέρδη των διυλιστηρίων και θα τα επιστέψουμε σε μία επιδότηση στην αντλία», ανέφερε.

Δεν παρέλειψε να μιλήσει για το πρόγραμμα φτηνών στεγαστικών δανείων για νέους εξηγώντας ότι η νέα στεγαστική πολιτική αποφασίστηκε καθώς «τα τελευταία 2 χρόνια είδαμε απότομη αύξηση στις τιμές των ενοικίων. Είπαμε να σχεδιάσουμε ένα πρόγραμμα για νέους, κάπου έπρεπε να βάλουμε ένα όριο. Βασικός πυλώνας είναι η απόκτηση ενός σπιτιού με ένα πολύ χαμηλότερο επιτόκιο, ώστε κανείς να πληρώνει χαμηλότερο επιτόκιο από ενοίκιο στην ελεύθερη αγορά και να του μείνει το σπίτι στο τέλος».

Πρόσθεσε πως με το πρόγραμμα που αφορά νέους ηλικίας έως 39 ετών «μπορείς με χαμηλότερη δόση, από ό,τι θα πλήρωνες ενοίκιο, να αποκτήσεις ένα σπίτι» ενώ δεν απέκλεισε και διεύρυνση του αριθμού των δικαιούχων: «Θα ξεκινήσουμε με 10.000 δικαιούχους και, αν πάει καλά, είμαστε έτοιμοι να δεσμεύσουμε περισσότερους πόρους. Θέλουμε να ενθαρρύνουμε τα παιδιά να συγκατοικήσουν, αλλά και να επιδοτήσουμε ένα πρόγραμμα ανακαίνισης παλαιών διαμερισμάτων. Να επιδοτήσουμε μεγάλο κομμάτι ανακαίνισης, είτε για να μείνει ο ίδιος, είτε για να το εκμεταλλευτεί. Να ανοίξουν κλειστά σπίτια και να μπουν στην αγορά».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS: