Ουκρανία: Ο Μακρόν ζητά νέες κυρώσεις στη Ρωσία, μετά την κατακραυγή για την Μπούτσα

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ουκρανία: Ο Μακρόν ζητά νέες κυρώσεις στη Ρωσία, μετά την κατακραυγή για την Μπούτσα
Η Μόσχα αρνείται πως ευθύνεται για τις εικόνες με τους νεκρούς αμάχους στην ουκρανική πόλη, κάνοντας λόγο για «σκηνοθετημένη παράσταση» της Δύσης.

Μήνυμα για νέες κυρώσεις εις βάρος της Ρωσίας από τις χώρες της Δύσης, μετά από την κατακραυγή που έχουν προκαλέσει οι εικόνες με τους νεκρούς αμάχους στην Μπούτσα της Ουκρανίας, έκανε λόγο ο Εμανουέλ Μακρόν.

Σε ραδιοφωνική του συνέντευξη, ο πρόεδρος της Γαλλίας αναφερόμενος στα γεγονότα στην Μπούτσα υποστήριξε πως «υπάρχουν πολύ καθαρά σημάδια» για το ότι οι ρωσικές στρατιωτικές δυνάμεις ευθύνονται για εγκλήματα πολέμου στην Ουκρανία.

Υπενθυμίζεται πως ο υπουργός Οικονομίας της Γερμανίας, Ρόμπερτ Χάμπεκ, μίλησε για , έκανε λόγο για «τρομερά πράγματα που συμβαίνουν εκεί» και ζήτησε νέες κυρώσεις σε βάρος της Ρωσίας και πρόσθεσε πως «ο Βλαντίμιρ Πούτιν έχει ουσιαστικά ήδη χάσει τον πόλεμο».

Από την πλευρά της, η Ρωσία αρνείται πως ευθύνεται για τις εικόνες με τους νεκρούς αμάχους στην ουκρανική πόλη, κάνοντας λόγο για «σκηνοθετημένη παράσταση» της Δύσης.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ουκρανία: Σειρά εκρήξεων σε Χερσώνα, Τερνόπιλ και Οδησσό - Κατακραυγή για τη σφαγή στην Μπούτσα

gazzetta
gazzetta reader insider insider