Οικονόμου: «Όλα ανοιχτά» για τον ΦΠΑ στα τρόφιμα

Newsroom
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Οικονόμου: «Όλα ανοιχτά» για τον ΦΠΑ στα τρόφιμα
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης.
Προσθήκη του insider.gr στην Google
Σύμφωνα με τον κ. Οικονόμου, ο πρώτος προβληματισμός είναι εάν θα φτάσει η μείωση στους καταναλωτές ή θα απορροφηθεί από τους ενδιάμεσους κρίκους της αγοράς.

Για το ενδεχόμενο η κυβέρνηση σκοπεύει να μειώσει τον ΦΠΑ στα τρόφιμα, κάτι που άφησε χθες ανοιχτό ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, απάντησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, μιλώντας στον ΣΚΑΪ το πρωί της Τετάρτης, ο οποίος τόνισε ότι πάντα υπάρχουν όπλα πάνω στο τραπέζι, ωστόσο στην κυβέρνηση υπάρχουν προβληματισμοί σχετικά με την εφαρμογή αυτού του μέτρου.

Σύμφωνα με τον κ. Οικονόμου, ο πρώτος προβληματισμός είναι εάν θα φτάσει η μείωση στους καταναλωτές ή θα απορροφηθεί από τους ενδιάμεσους κρίκους της αγοράς.

Επίσης, είπε ότι η μείωση του ΦΠΑ θα ήταν ένα οριζόντιο μέτρο, ενώ η φιλοσοφία είναι να έχουμε όσο το δυνατόν πιο στοχευμένα μέτρα.

Επιπλέον, είπε ότι η εξάρτηση των εσόδων από τους φόρους όπως ο ΦΠΑ είναι πάρα πολύ υψηλή. Κάτι τέτοιο θα μείωνε τα κρατικά έσοδα, με αποτέλεσμα να λείψουν πόροι από την χρηματοδότηση άλλων αναγκών, όπως πχ η περαιτέρω στήριξη του πρωτογενούς τομέα.

Για το ρεύμα είπε ότι η οριζόντια στήριξη που έγινε στην Ελλάδα είναι σε ποσοστό η μεγαλύτερη που έχει γίνει στην Ευρώπη.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάζονται αυτή τη στιγμή

Από παλάτια μέχρι βίλες: Τα αυθαίρετα - μαμούθ που έγιναν διεθνή σκάνδαλα

Δημόσιο Χρέος: Αντίστροφη μέτρηση για μια ακόμη πρόωρη αποπληρωμή – Οι επόμενες κινήσεις

Τι πουλάει η Nike στην Ελλάδα

Φόρτωση BOLM...
gazzetta
gazzetta reader insider insider