Ντράγκι: Οι κλιματικές αλλαγές χρειάζονται επείγουσα αντιμετώπιση, όπως ο κορονοϊός

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ντράγκι: Οι κλιματικές αλλαγές χρειάζονται επείγουσα αντιμετώπιση, όπως ο κορονοϊός
Στην ανάγκη ουσιαστικών και άμεσων πρωτοβουλιών κυρίως από μέρους της Ευρωπαϊκής Ένωσης αναφέρθηκε ο Ιταλός πρωθυπουργός.

Ο Ιταλός πρωθυπουργός Μάριο Ντράγκι, κατά την παρέμβασή του στο στρογγυλό τραπέζι αφιερωμένο στο κλίμα, στο πλαίσιο της 76ης Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, αναφέρθηκε στην ανάγκη ουσιαστικών και άμεσων πρωτοβουλιών κυρίως από μέρους της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Σε μήνυμά του μέσω τηλεδιάσκεψης, ο Ιταλός πρωθυπουργός τόνισε ότι οι κλιματικές αλλαγές στον πλανήτη χρήζουν επείγουσας αντιμετώπισης, όπως έγινε με τον κορονοϊό. Πρόσθεσε ότι «τα ακραία καιρικά φαινόμενα των περασμένων εβδομάδων μας υπενθύμισαν, με τις οδυνηρές συνέπειές τους, τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής».

«Για τον λόγο αυτό, η Ιταλία αποφάσισε να θέσει στο επίκεντρο του προγράμματος ανάκαμψής της ένα πιο οικολογικό και συνεκτικό μοντέλο ανάπτυξης», τόνισε ο Ντράγκι ο οποίος παράλληλα υπογράμμισε ότι «η Ευρωπαϊκή Ένωση, στην φάση αυτή, ευθύνεται μόνον για το 8% των πλανητικών εκπομπών».

«Η Ιταλία είναι αποφασισμένη να συμβάλει στο να ακολουθήσει η Ευρωπαϊκή Ένωση την αναγκαία πορεία και να επιτευχθεί μείωση των εκπομπών της τάξης του 55% μέχρι το 2030 και για να μηδενιστούν οι καθαρές εκπομπές εντός του 2050».

Σύμφωνα με τον Ιταλό πρωθυπουργό, τέλος, η Σύνοδος της G20, που θα οργανωθεί σε πέντε εβδομάδες στην Ρώμη, και η COP26 της Γλασκώβης, τον Νοέμβριο, «αποτελούν μοναδική ευκαιρία για να αντιμετωπισθούν οι προκλήσεις αυτές, αλλά και για να αποδειχθεί εμπράκτως η συνολική βούληση για την αντιμετώπιση του όλου θέματος».

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider