Δ. Μιχαηλίδου: Ανακαλεί τις δηλώσεις περί «απολύσεων» για όσους αρνούνται να εμβολιαστούν

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Δ. Μιχαηλίδου: Ανακαλεί τις δηλώσεις περί «απολύσεων» για όσους αρνούνται να εμβολιαστούν
Δόμνα Μιχαηλίδου
Όπως είπε η κ. Μιχαηλίδου, «όσοι δεν επιθυμούν να εμβολιαστούν μετά από κάποιο διάστημα θα απολυθούν (…)

Τις δηλώσεις περί απολύσεων των «εργαζομένων δομών που αρνούνται να εμβολιαστούν έπειτα από την υποχρεωτική άδεια», ανακάλεσε η η υφυπουργός Εργασίας Δόμνα Μιχαηλίδου, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας.

«Η πρωινή μου διατύπωση περί ρύθμισης που θα συνδέει την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού για τους εργαζόμενους στις ιδιωτικές δομές Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων με απολύσεις, ήταν λάθος. Δεν πρόκειται να υπάρξει τροποποίηση του ισχύοντος νομοθετικού πλαισίου στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, η οποία θα συνδέει την αποχή από την εργασία με άδεια άνευ αποδοχών λόγω μη εμβολιασμού, με απόλυση» αναφέρει η σχετική ανακοίνωση.

Συγκεκριμένα, το πρωί της Τετάρτης η κ. Μιχαηλίδου, αναφερόμενη σε εργαζόμενους δομών πρόνοιας και φροντίδας ηλικιωμένων, με φόντο τις ανακοινώσεις της κυβέρνησης για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό κατηγοριών εργαζόμενων στον δημόσιο τομέα, δήλωσε «όσοι δεν επιθυμούν να εμβολιαστούν μετά από κάποιο διάστημα θα απολυθούν (…) Μετά από κάποιο διάστημα, ένα μήνα, μετά την αναστολή σύμβασης και δεν έχει κάνει το εμβόλιο να υπάρχει το περιθώριο να απολυθεί...», αν και δεν διευκρίνισε εάν αυτό θα ισχύει και για τους υγειονομικούς.

«Εδώ και ενάμιση χρόνο είμαστε κοντά στις δομές. Οι περισσότερες μονάδες διοικήσεις και εργαζόμενοι έχουν βάλει πλάτη. Κάνουμε υποχρεωτικό τον εμβολιασμό όλων των ηλικιωμένων.... στις δημόσιες δομές έχει εμβολιαστεί μόλις το 43%», είπε και συνέχισε: «Όταν ο εργοδότης δει ότι μέχρι τις 16 δεν έχει εμβολιαστεί ο εργαζόμενος στη δομή του δεν μπορεί να προσέρχεται.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider