Πολιτική | Ελλάδα

Αλ. Τσίπρας: Ίσως να έκανα μεγαλύτερη προσπάθεια για τη Συμφωνία των Πρεσπών

Newsroom

Νέο μήνυμα υπέρ της Συμφωνίας των Πρεσπών έστειλε ο Αλέξης Τσίπρας, σε συνέντευξη του στο κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της Βόρειας Μακεδονίας, με αφορμή την επέτειο 3 ετών από την υπογραφή της συμφωνίας με τη γειτονική μας χώρας.

Όπως είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, «αποδείξαμε ότι η Ελλάδα είναι όντως πυλώνας ειρήνης, σταθερότητας και ασφάλειας στην περιοχή. Αποδείξαμε πώς οι προοδευτικές δυνάμεις μπορούν πραγματικά να αλλάξουν τον κόσμο και ότι είναι εφικτό να βρίσκουμε αμοιβαία αποδεκτές συμφωνίες εάν υπάρχει σεβασμός».

Σε ερώτηση για το εάν η Συμφωνία «πλήγωσε» πολιτικά το κόμμα του στις εκλογές του 2019, ο κ. Τσίπρας σημείωσε πως «ως προοδευτικοί πολιτικοί είμαστε εδώ για να προωθούμε λύσεις ακόμα και αν έχουν πολιτικό κόστος. Ίσως αν γύριζα τον χρόνο πίσω θα έκανα ακόμα μεγαλύτερη προσπάθεια για να κοινοποιηθούν σε όλο τον ελληνικό λαό τα οφέλη της Συμφωνίας που τώρα όλο και περισσότεροι αναγνωρίζουν σύμφωνα με σχετικές έρευνες».

Ασκώντας επίθεση στην κυβέρνηση της ΝΔ και τον Κυριάκο Μητσοτάκη για τη στάση τους προς τη Συμφωνία των Πρεσπών, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης υποστήριξε «κάθε φορά που ακούω τον Ζόραν Ζάεφ να λέει ότι ο Πρωθυπουργός κ Μητσοτάκης δίνει μάχες για την τήρηση της Συμφωνίας και το ευρωπαϊκό μέλλον της Βόρειας Μακεδονίας χαμογελάω». 

Ακόμα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε ότι «αν ήμασταν κυβέρνηση θα είχαμε προχωρήσει ακόμη πιο αποφασιστικά στην υλοποίηση της Συμφωνίας και στην προώθηση της στρατηγικής μας σχέσης με τη Βόρεια Μακεδονία. Θα είχαμε προχωρήσει στο 2ο Ανώτατο Συμβούλιο Συνεργασίας, θα είχαμε ήδη κυρώσει τα μνημόνια συνεργασίας που είναι προς όφελος και την δύο πλευρών, θα είχαν προωθηθεί οι εργασίες για τα εμπορικά σήματα και θα είχε υλοποιηθεί η απόφαση του Ιούνη του 2019 για τα σχολικά βιβλία στη Βόρεια Μακεδονία, όπως υλοποιήθηκε από την Ελλάδα». 

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS: