Ελλάδα
24-05-2021 | 08:48

Γ. Γεωργαντάς: Έχουν εντοπιστεί 23.300 κρούσματα από τα self tests

Newsroom
Μοιράσου το
Γ. Γεωργαντάς: Έχουν εντοπιστεί 23.300 κρούσματα από τα self tests
live updates: Ανανεώθηκε πριν

«Όλοι οι εργαζόμενοι στον δημόσιο και στον ιδιωτικό τομέα, μεταξύ των οποίων οι ιδιοκτήτες ατομικών επιχειρήσεων π.χ. ο ιδιοκτήτης ενός κρεοπωλείου και όλοι όσοι έχουν σχέση εξαρτημένης εργασίας με μια επιχείρηση θα πρέπει να κάνουν υποχρεωτικά ένα self test την εβδομάδα», επεσήμανε στον ΑΝΤ1 ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Μέχρι τις 29 Μαΐου θα πρέπει να προμηθευθούν δωρεάν δύο self test από τα φαρμακεία, καθώς τα Σαββατοκύριακα για πρακτικούς λόγους δεν γίνεται η διανομή τους από τα φαρμακεία.

Όπως σημείωσε ο κ. Γεωργαντάς, «μετά την διενέργεια του test, ο εργαζόμενος στον ιδιωτικό τομέα και ο εργαζόμενος στον δημόσιο πρέπει να δηλώσουν το αποτέλεσμα στην κατάλληλη πλατφόρμα».

Όπως ανέφερε ο υφυπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, από όλα τα self test που έγιναν από τις 7 Απριλίου, οπότε ξεκίνησε το μέτρο των self test, μέχρι σήμερα, έχουν προκύψει 23.300 επιβεβαιωμένα κρούσματα, που αφορούν θετικά self test που στην συνέχεια επιβεβαιώθηκαν από μοριακό έλεγχο.

Σε ό, τι αφορά τα δημοσιεύματα για κενό ασφαλείας στο gov.gr, ο κ. Γεωργαντάς εξέφρασε την απορία του για τα δημοσιεύματα και υποστήριξε ότι «δεν υπάρχει καμία «τρύπα ασφαλείας» στο gov.gr. Κάθε έγγραφο γεννά έναν κωδικό, που μόνο ο παραλήπτης του γνωρίζει και κανένας άλλος. Είναι όλα σύμφωνα με την ελληνική και την ευρωπαϊκή νομοθεσία και πάντοτε σε συμφωνία με τις αρμόδιες Αρχές».

Για την Σαλαμίνα και τα τηλεφωνήματα για ακυρώσεις των ραντεβού για εμβολιασμό, είπε ότι δεν γνωρίζει το συγκεκριμένο θέμα, εκτιμά όμως ότι τα στοιχεία των πολιτών που κλήθηκαν για να ακυρώσουν τα ραντεβού τους, μπορεί να έγιναν γνωστά λίγο πριν την διαδικασία του εμβολιασμού.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Δωρεάν τα self test σε όλους τους εργαζόμενους της χώρας από Δευτέρα

Τι θα ισχύσει με τα self test για τους εργαζόμενους στο Δημόσιο