Πολιτική | Ελλάδα

Δύο μέτωπα Τσίπρα για αντιπολίτευση και το εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ

Απέναντι σε δύο ανοιχτά μέτωπα βρίσκεται ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος από τη μία εστιάζει στις μεγάλες συγκρούσεις με την κυβέρνηση και από την άλλη προσπαθεί να αποτρέψει την εσωστρέφεια στο κόμμα του.

Η ολοκλήρωση της Συνταγματικής Αναθεώρησης άφησε μια γλυκόπικρη γεύση στην αξιωματική αντιπολίτευση, αφού όπως σημειώνονταν «η αναθεώρηση δεν κατάφερε να πραγματοποιήσει το στόχο της που ήταν ο εκσυγχρονισμός και η πιο προοδευτική ματιά σε θέματα που η κοινωνία είναι πλέον ώριμη να δεχτεί», από την άλλη όμως υπήρξε μια σχετική ικανοποίηση, αφού όπως σημείωναν έστω και κάποια από τα πράγματα που άλλαξαν, σε γενικές γραμμές κρίνονται θετικά.

Σαν το πιο «μελανό» σημείο από την αναθεώρηση του Συντάγματος στην Κουμουνδούρου έκριναν την αλλαγή στον τρόπο με τον οποίο θα ψηφίζεται πλέον ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, όπου σημείωναν πως η ΝΔ έφερε μια αλλαγή που ευτελίζει ουσιαστικά τον θεσμό.

Υπήρξε μάλιστα ιδιαίτερη ενόχληση από την «παραπλανητική» όπως σημείωναν αναφορά του Κυριάκου Μητσοτάκη στον Κωνσταντίνο Καραμανλή, ο οποίος όντως είχε εκλεγεί πρόεδρος με 153 ψήφους, αλλά με την διαφορά πως τότε η Βουλή είχε διαλυθεί. Θεώρησαν την αναφορά του αρχηγού της Νέας Δημοκρατίας ως «φάουλ», αφού όπως έλεγαν «μάλλον…ξέχασε να αναφέρει αυτή την πολύ σημαντική λεπτομέρεια», ενώ σημείωναν πως «ξέχασε επίσης να κάνει την παραμικρή αναφορά στο άρθρο 86, παρότι ο Αλέξης Τσίπρας του ζήτησε, έστω και την τελευταία στιγμή, να δώσει απαντήσεις».    

Λύση για τις εσωτερικές διαμάχες

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ παράλληλα προσπαθεί να αποτρέψει και τις εσωτερικές διαμάχες, αφού όσο προχωράει ο καιρός προς το Συνέδριο και διαμορφώνονται οι ισορροπίες εντός του κόμματος, τόσο και ανεβαίνουν οι τόνοι και από την πλευρά των «53+», αλλά και από την πλευρά των στελεχών που προέρχονται από τον χώρου του κέντρου και πιο συγκεκριμένα από το ΠΑΣΟΚ.

Ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης ενημερώνεται και παρακολουθεί το τι συμβαίνει και το πιθανότερο είναι πως θα προσπαθήσει να βάλει ένα οριστικό τέλος στις εσωτερικές διαμάχες στην συνεδρίαση της ΚΕΑ το Σαββατοκύριακο.

Εξάλλου από σήμερα και για το επόμενο τριήμερο ο Αλέξης Τσίπρας θα βρίσκεται στο Παρίσι, όπου θα έχει μια σειρά συναντήσεων με πολιτικούς φορείς.

Σήμερα το απόγευμα, στις 18:00, θα συναντηθεί με τον πρώην πρόεδρο της Γαλλίας, Φρανσουά Ολάντ, ενώ στις 20:30, θα συμμετάσχει σε δείπνο των διοργανωτών της εκδήλωσης εγκαινίων της έδρας Δημοσίου Χρέους του Πανεπιστημίου Sciences Po, προς τιμήν του, με την παρουσία διανοουμένων και ακαδημαϊκών, επιχειρηματιών και opinion makers.

Αύριο, Τετάρτη στη13:00 θα έχει γεύμα με τον απερχόμενο επίτροπο Οικονομικών, Πιερ Μοσκοβισί, ενώ στις 16:35 θα συναντηθεί με τον πρύτανη του Πανεπιστημίου Sciences Po, Ενρίκο Λέτα, και τον πρόεδρο έδρας Δημοσίου Χρέους, Φρεντερίκ Μιόν.

Πηγή: Reader.gr

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS: