Υπάρχουν και οι σοβαρές ασθένειες

Η πανδημία μας δίδαξε, ότι αυτά που θεωρούμε δεδομένα στην ζωή, μπορεί να μην είναι για όλους ή για πάντα.

Όταν είμαστε νέοι και υγιείς είναι δύσκολο να σκεφτούμε ότι κάτι σοβαρό μπορεί να μας συμβεί. Τι μπορεί να μην πάει καλά, όταν εγώ είμαι καλά; Πολλές φορές, νομίζουμε ότι δυσάρεστα και αναπάντεχα γεγονότα, συμβαίνουν μόνο στους άλλους. Δυστυχώς κάτι τέτοιο δεν ισχύει. Η πανδημία μας δίδαξε, ότι αυτά που θεωρούμε δεδομένα στην ζωή, μπορεί να μην είναι για όλους ή για πάντα.

Όταν λέμε σοβαρές ασθένειες, προφανώς δεν εννοούμε το σπάσιμο ενός δαχτύλου ή την αφαίρεση της χολής, ή μιας ελιάς.

Αυτά είναι δυσάρεστα, αλλά αντιμετωπίσιμα γεγονότα, που μπορεί κάποιος άμεσα και προσιτά να διαχειριστεί ακόμα και αν δεν έχει κάποια ιδιωτική ασφάλιση.

Με τον όρο ''σοβαρές ασθένειες'', αναφερόμαστε σε ασθένειες όπως το έμφραγμα μυοκαρδίου, ο καρκίνος, η χρόνια νεφρική ανεπάρκεια, η σκλήρυνση κατά πλάκας κλπ. Ασθένειες που αλλάζουν απότομα τη ζωή του ανθρώπου και φέρνουν την πλήρη ανατροπή στους γύρω του.

Το βάρος που πρέπει να σηκώσει ο ασθενής και το άμεσο οικογενειακό του περιβάλλον, για να αντιμετωπίσει όλη την πορεία από την την διάγνωση έως και την θεραπεία μιας σοβαρής ασθένειας, είναι δυσανάλογο των δυνατοτήτων του και των αντοχών του, ενώ η διάρκεια είναι πάντα άγνωστη.

Τι λένε οι έρευνες

Σύμφωνα με εθνικά επίσημα στατιστικά στοιχεία τα οποία παρασχέθηκαν στη Eurostat και στον ΟΟΣΑ στο προφίλ υγείας 2019 αναφέρεται ότι παρά τη σημαντική μείωση των ποσοστών θνησιμότητας από εγκεφαλικό επεισόδιο και ισχαιμική καρδιοπάθεια από το 2000 και μετά, οι δύο αυτές παθήσεις εξακολουθούν να αποτελούν τις κύριες αιτίες θανάτου. Ο καρκίνος του πνεύμονα αποτελεί τη συχνότερη αιτία θανάτου από καρκίνο, με ποσοστά που παραμένουν αρκετά σταθερά με την πάροδο του χρόνου· ήταν στην έκτη υψηλότερη θέση στην ΕΕ το 2016.

Η θνησιμότητα από καρκίνο του παγκρέατος και ορθοκολικό καρκίνο έχει επίσης αυξηθεί από το 2000 και μετά. Οι θάνατοι από διαβήτη και χρόνιες παθήσεις του αναπνευστικού συστήματος αποτελούν αυξανόμενο πρόβλημα τις τελευταίες δύο δεκαετίες. Ενώ τα επίπεδα παραμένουν κάτω από τον μέσο όρο της ΕΕ, αυτή η αύξηση μπορεί να αποτελεί ένδειξη αδυναμιών στην περίθαλψη όσον αφορά τις χρόνιες παθήσεις. Όσον αφορά την προσβασιμότητα, στην ίδια έρευνα αναφέρεται ότι το κόστος αποτελεί το κυριότερο εμπόδιο στην πρόσβαση στην περίθαλψη, ιδίως για τα άτομα με χαμηλό εισόδημα. Ένα στα δέκα νοικοκυριά υφίσταται καταστροφικές δαπάνες υγείας και η πρακτική των άτυπων πληρωμών  εξακολουθεί να υπάρχει. Άλλα εμπόδια αποτελούν, μεταξύ άλλων, η επιβολή ορίων σε ορισμένες αποζημιούμενες ιατρικές επισκέψεις και η άνιση κατανομή των πόρων. Αξίζει να αναφέρουμε ότι οι κατά κεφαλήν δαπάνες για την υγεία στην Ελλάδα είναι περίπου κατά 45 % χαμηλότερες από τον μέσο όρο της ΕΕ.

Υπάρχει λύση; 

Η αντιμετώπιση μιας πολύς σοβαρής ασθένειας, που μπορεί να συμβεί σε εμάς τους ίδιους ή στα εξαρτώμενα από εμάς μέλη που αγαπάμε, είναι αδιαμφισβήτητο ότι εκτός από συναισθηματικό κόστος και ψυχολογική φθορά, φέρνει και ένα σωρό άλλα προβλήματα που ένα μέσο νοικοκυριό είναι πολύ δύσκολο να διαχειριστεί. Η μη σωστή αντιμετώπιση, η δυσκολία ή τα εμπόδια στην πρόσβαση σε όλες τις διαθέσιμες θεραπείες και τα νοσηλευτικά ιδρύματα, μπορεί να αποβούν μοιραία για την έκβαση της ασθένειας. Ο χρόνος μετράει αντίστροφα και είναι καθοριστικός, ενώ οι ενέργειες που πρέπει να γίνουν, πρέπει να είναι άμεσες και απαλλαγμένες από το άγχος της οικονομικής κάλυψης.

Ένα αξιόπιστο πρόγραμμα ασφάλισης σοβαρών ασθενειών σήμερα, μπορεί να σας εξασφαλίσει κάθε κάλυψη, σε μία αναπάντεχη οικονομική ανάγκη που φέρνει μοιραία η εμφάνιση μιας σοβαρής ασθένειας. Τα προγράμματα αυτά, θα πρέπει να επιλέγονται και να είναι προτεραιότητα σε κάθε πολίτη, νέο ή οικογενειάρχη, σε όποια φάση της ζωής του και αν βρίσκεται, αφού του δίνει τη δυνατότητα να ανταπεξέλθει με αξιοπρέπεια, στις τεράστιες οικονομικές απαιτήσεις της θεραπείας και της αποκατάστασης, ενώ εξασφαλίζουν την ομαλή διαβίωση της οικογενείας του και την όσο το δυνατόν περισσότερο ήρεμη ψυχική κατάσταση.

Ο ασθενής και το περιβάλλον του, μπορούν να αφοσιωθούν σε αυτό που έχει πραγματικά σημασία. Στον στόχο να γίνει και πάλι καλά και να περάσει το συντομότερο δυνατό αυτή η δοκιμασία.

Τι καλύπτει η Ασφάλιση Σοβαρών Ασθενειών

Τα προγράμματα Ασφάλισης Σοβαρών Ασθενειών, στην απλή τους μορφή, παρέχουν στον ασφαλισμένο ένα κεφάλαιο κάλυψης πολλών χιλιάδων ευρώ, με την επέλευση μιας εκ των έντεκα (11) σοβαρών ασθενειών:

  • Κακοήθης Νεοπλασία (Καρκίνος)
  • Έμφραγμα Μυοκαρδίου (Καρδιακή Προσβολή)
  • Αορτοστεφανιαία Παράκαμψη (By Pass)
  • Αγγειακό Εγκεφαλικό Επεισόδιο (Εγκεφαλικό)
  • Χρόνια Νεφρική Ανεπάρκεια
  • Μεταμόσχευση Οργάνων
  • Πολλαπλή Σκλήρυνση (Σκλήρυνση κατά πλάκας)
  • Τύφλωση
  • Απώλεια Άκρων (Ακρωτηριασμός)
  • Παράλυση Άκρων
  • Σοβαρά Εγκαύματα

Όταν προκύψει μία από τις παραπάνω περιπτώσεις, σας παρέχεται, άμεση διάθεση του απαιτούμενου ποσού, που εσείς έχετε ορίσει εξ αρχής, για να καλυφθούν τα έξοδα για την αντιμετώπιση της ασθένειας αλλά και όλων των παράπλευρων εξόδων όπως: τα έξοδα μετακίνησης και διαμονής των συνοδών, τα έξοδα για εξετάσεις και ιατρικές επισκέψεις, τυχόν εξειδικευμένα, ή μη καλυπτόμενα φάρμακα, τα έξοδα που απαιτούνται για την αποκατάσταση του ασθενή, την κατ' οίκον νοσηλεία, τυχόν απώλεια εισοδήματος κ.α.

Επίσης, εφόσον ο ασφαλισμένος το επιθυμεί, μπορεί να συνδυάσει την κάλυψη Σοβαρών Ασθενειών με ένα πρόγραμμα κάλυψης δαπανών νοσηλείας. Τέλος, να αναφέρουμε πως τα προγράμματα Ασφάλισης Σοβαρών Ασθενειών, έχουν πολύ προσιτό κόστος, καθώς μπορούν να ξεκινούν από λίγα δεκάδες ευρώ το χρόνο, και στην επέλευση μιας ασθένειας από τις παραπάνω, να παρέχουν ποσά της τάξης των 20.000, 50.000 ευρώ, ή και παραπάνω. Αξίζει το ρίσκο να μην τα επιλέξετε;;

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.