ΗΠΑ: Οι δασμοί εξασθένησαν τις λιανικές πωλήσεις τον Απρίλιο

Newsroom
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
ΗΠΑ: Οι δασμοί εξασθένησαν τις λιανικές πωλήσεις τον Απρίλιο
Αφού οι Αμερικανοί καταναλωτές έσπευσαν να αγοράσουν αυτοκίνητα και άλλα αγαθά τον Μάρτιο για να προλάβουν την αύξηση των τιμών από την επιβολή των δασμών, τον Απρίλιο μείωσαν τις δαπάνες τους στο λιανικό εμπόριο, παραμένοντας επιφυλακτικοί σχετικά με την εξέλιξη στο πεδίο του εμπορικού πολέμου.

Αφού οι Αμερικανοί καταναλωτές έσπευσαν να αγοράσουν αυτοκίνητα και άλλα αγαθά τον Μάρτιο για να προλάβουν την αύξηση των τιμών από την επιβολή των δασμών, τον Απρίλιο μείωσαν τις δαπάνες τους στο λιανικό εμπόριο, παραμένοντας επιφυλακτικοί σχετικά με την εξέλιξη στο πεδίο του εμπορικού πολέμου.

Συγκεκριμένα, οι λιανικές πωλήσεις αυξήθηκαν οριακά 0,1% τον Απρίλιο, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που ανακοίνωσε η κυβέρνηση την Πέμπτη, μία επίδοση που ήταν σύμφωνη με την πρόβλεψη της Wall Street.

Η αύξηση των πωλήσεων τον Μάρτιο, ωστόσο, αυξήθηκε στο 1,7% από 1,4%. Αυτή ήταν η μεγαλύτερη αύξηση εδώ και περισσότερα από δύο χρόνια.

Οι οικονομολόγοι ανέμεναν ότι οι δασμοί θα οδηγούσαν τους πελάτες να προβούν σε αγορές νωρίτερα από το προγραμματισμένο, κάτι που θα οδηγούσε σε ασθενέστερες πωλήσεις το επόμενο διάστημα. Και αυτό φάνηκε να ισχύει τον Απρίλιο. Η πτώση των τιμών της βενζίνης ήταν ένας άλλος παράγοντας που συνέβαλε.

Εάν εξαιρεθούν τα αυτοκίνητα και η βενζίνη, οι λιανικές πωλήσεις στις ΗΠΑ αυξήθηκαν κατά 0,2% τον περασμένο μήνα, όπως ανακοίνωσε η κυβέρνηση την Πέμπτη.

Οι λιανικές πωλήσεις αντιπροσωπεύουν περίπου το ένα τρίτο όλων των καταναλωτικών δαπανών και προσφέρουν ενδείξεις για την υγεία της οικονομίας. Αυτό που δείχνουν είναι μια αίσθηση προσοχής εκ μέρους των αμερικανικών νοικοκυριών καθώς προσπαθούν να καταλάβουν πώς οι δασμοί θα επηρεάσουν τις τιμές και την ευρύτερη οικονομία.

Οι νέες κινήσεις της κυβέρνησης Τραμπ για τη μείωση των δασμών θα μπορούσαν να μετριάσουν τις ανησυχίες. Ωστόσο, δεν είναι καθόλου σαφές εάν οι καταναλωτικές δαπάνες θα βελτιωθούν, ειδικά στα αγαθά.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάζονται αυτή τη στιγμή

Αυτοί είναι οι μεγαλοοφειλέτες της Εφορίας και του e-ΕΦΚΑ - Δείτε τις λίστες

Κοινοτικά λεφτά υπάρχουν - Ανοιχτή επιστολή στον Πρωθυπουργό - ΠΑΣΠ ΑΣΟΕΕ στο Κίνημα Δημοκρατίας

Στεγαστικό: Επιδότηση ενοικίου για δημόσιους υπαλλήλους και προσιτή κατοικία για φοιτητές και ευάλωτους

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider